Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi az hogy rögzítik az árfolya...

Mi az hogy rögzítik az árfolyamot?

Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 12:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én sem értem, hogy miért adósodnak el felelőtlenül az emberek és miért dőlnek be a bankok mézes-mázos ígéreteinek.

A mai fiatalok mindent egyszerre akarnak megszerezni lakás,kocsi, LCD tv és minden földi jó).Észnélkül,felelőtlenül vásárolnak és ha baj van az állam bácsinál síránkoznak és segítségért könyörögnek.Csak azt nem tudom miért van a nyakukon az a gumó??

2011. aug. 16. 10:44
 12/15 Combi27 ***** válasza:

Nem csak a frank hitel törlesztést lehet rögzített árfolyamon törleszteni, hanem euro, és yen alapút is.Ez azt jelenti hogy nem a piaci árfolyamon törlesztesz hanem egy meghatározott szinten.Frank esetében 180-200 forinton, ezt bankja válogatja.Viszont érdemes jól meggondolni, mert: 3 évig törlesztheted a fix árfolyamon, de:

A különbözetet külön számlán gyűjtik, arról nem szól a fáma hogy ez forint vagy frank alapú.

Nem mondják hogy erre számolnak e majd kezelési költséget ha eljő a törlesztés ideje.

A kamat még nem hivatalosan nem lehet több a fix törlesztő plusz 15%-nál, de amennyiben több--itt érzitek az ellentmondást--akkor futamidő hosszabítás lesz a megoldás.

Valamint nem utolsó sorban minden ki vegye figyelembe hogy a 3 év alatt felgyülemlett összeget, plusz kamatot és kezelési költséget?? a futamidő végéig kell fizetni, nem 5-6 évig!

Véleményem szerint akit ez most kihúz a sz@rból az 3 év múlva ugyanebben a trugyiban fog taposni.Szerintem érdemes várni mig visszaeseik a frank 200-190 Ft-ra, majd átváltani forinthitelre.Ugyanannyit fizetsz kb mint most, viszont ha becsúszik egy ilyen dolog az elkövetkező 25-30 évbe, nem leszel meglőve, mert a törlesztőd fix marad.

2011. aug. 16. 13:16
 13/15 Combi27 ***** válasza:

idézet:

"Én sem értem, hogy miért adósodnak el felelőtlenül az emberek és miért dőlnek be a bankok mézes-mázos ígéreteinek.

A mai fiatalok mindent egyszerre akarnak megszerezni lakás,kocsi, LCD tv és minden földi jó).Észnélkül,felelőtlenül vásárolnak és ha baj van az állam bácsinál síránkoznak és segítségért könyörögnek."

Nos, én mint 30 éves fiatal voltam anno aki felvettem a feleségemmel 5.8 millió lakáshitelt 6 évvel ezelőtt.Más hitelünk nem volt, most sincs csak ez.A munkahelyünk ugyanaz mindkettőnknek, én azóta 15 ezerrel keresek többet, a feleségem ugyanannyit keres mint 6 éve (halleluja egészségügy).Az akkori kezdő törlesztőnk 33 ezer volt, a mostani pontosan 61 ezer volt.Nem kell ahhoz orrba szájba hitelt felvenni, hogy sirni merjünk állam bácsinak.A fizetésünk elhanyagolható mértékben nőtt, a rezsi és az élelmiszerek folyamatosan nőnek, plusz a törlesztő részlet is.Nem kell számolni hogy 6 éve könnyebbem fizettünk a törlesztőt a kevesebb fizuból mint most!És csak ez az EGY hitelünk van.

Amúgy nézzünk pár érdekes dolgot: a hitelt svájci frankba vettük fel, DE:

mi jogon számítják a kamatot, a kezelési költséget, és a hitelfedezeti biztosítást frankban?A kamatot még meg lehetne magyarázni talán (bár meg kellene néznem a hitelszerződést hogy a kamat a forintra átváltottra vonatkozik vagy a frankra), de a többit?

A másik felettébb érdekes hogy most miért nem engedi az Állam a frankhitelt?Mert most megérné az embereknek?

számoljunk:

5.8 milla 170-es és 240-es árfolyamon az 34117, és 24166 frank lenne.Tehát ha most vennék fel hitelt akkor 10 ezer frankkal jobban járnék, arról nem is beszélve hogy valszeg szépen esik vissza a frank.

Ez a mocskos dolog, hogy védik a bankokat minden áron!

Fosnak, mert ha betesznek a bankoknak akkor nem kapnak hitelt!

Állítólag ez a MI érdekünkben történik (hogy most nem vehetünk fel frankhitelt), de amikor elszabadult a pokol mi történt a MI érdekünkben?

2011. aug. 17. 16:48
 14/15 anonim ***** válasza:

A "provokatív" válaszra nagyon közérthetően és tanulságosan

reagáltál.Felmerül azonban néhány kérdés:a hitelt felvevők a hitel felvételekor nem gondoltak arra, hogy változhatnak a körülmények mint ahogy nagyon durván változtak is: elveszíthetik a munkájukat, változhatnak az árfolyamok stb.

Ma már nem úgy van mint abban a "jó kis szocializmusban",

hogy a munkahely biztos,a hitelkamatok stabilak és viszonylag biztonságosan lehet több évre előre kalkulálni.

Ezt akartuk, ez pedig kapitalizmus és valahgy az "előnyei"nem látszanak.A meggondolatlanságnak pedig ára van és ez most kezd kialakulni.

2011. aug. 18. 04:35
 15/15 Combi27 ***** válasza:

Nos igen, a legtöbben nem számítanak jelentős árfolyamváltozásra.Ekkorára mi sem számítottunk, de be volt tervezve alapból egy 10-15 ezres változás, bár előtte volt frank alapú személyi kölcsönöm 5 évig, de ott szinte nem volt árfolyamváltozás, max. párszáz forint.De mi azért terveztünk a lakáshitelnél törlesztőrészlet növekedés, mert bár hiába hitegettek a banknál hogy ez csökkenni fog ahogy a tőkét törlesztem (amire még nem volt példa), ennek mi nem dőltünk be.Beterveztünk egy ekkora összeget középtávra, ezt még tudtuk volna úgy is törleszteni ha egyikönk átmenetileg elveszti a munkáját.Erre rövid távon beütött a válság.

Volt már erre példa a szociban is,mégpedig szüleimnél.

Ök is így jártak , de akkor a Bank ha a felét kifizetted a tartozásnak, a másik felét elengedték.Most miért nem csinál ilyet?Ja mert pénzéhes kapitalista köcsögök.

Az a baj leginkább hogy Magyarországon félreértelmezik a kapitalizmus szót.Jobb lenne ha úgy néznék a dolgot mint Ausztriában, vagy Németországban, ahol a munkásnak, és a munkájának is van becsülete, valamint olyan bérezést kapnak amiből nem kell hitelből élnie, ergo a gazdaság stabilabb, az emberek elégedettek, az életszinvonal magasabb, korrupció és a pénzbehajtás kisebb.Annak ellenére hogy az árak Magyarország szintűek, a fizetésről meg ne beszéljünk.

2011. aug. 19. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!