Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem avatkozik be az...

Miért nem avatkozik be az állam a devizahitelesek törlesztőrészletének mérsékléséért?

Figyelt kérdés

A bejelentett mentőcsomag minden csak nem segítség, miért nem hárítják át az árfolyamkockázatból fakadó többletköltségek egy részét a bankba, vagy forintosítják a hiteleket 180 forint környékén, és adnak rá kiemelt kamattámogatást.

Ez a bankoknak, a hiteleseknek és a gazdaságnak egyaránt jó lenne, mert a bankok visszakapnák a folyósított hitelösszeget, a hitelesek terhei mérséklődnek, és nem azt látják, hogy felesleges a törlesztés, mert hiába fizetnek csak nő az adósságuk, a belföldi áruforgalom pedig élénkülne, ami munkahelyeket is teremtene...

Ehhez annyi kellene, hogy az állam megfelelően hasson a bankokra, és ne alázkodjon meg ismét.

2011. aug. 8. 21:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mielőtt hozzászólnék, szeretném leszögezni, hogy nincs se deviza-alapú, sem forint alapú hitelem. Amim van, az megtakarítás. Előbb félre rakom a pénzt havonta, és majd akkor ugrálok, ha az lejárt, és megkaptam a pénzt.

A hitelfelveveőket nem hibáztatom, legalábbis azokat nem, akik nem önerő nélkül vágtak bele a lakásépítésbe. vásárlásba. Az ingatlan nagyon nagy érték, a legtöbb család nem engedheti meg magának, hogy csak akkor vegyen új házat, amikor minden szükséges tőkét előteremtett, mert akkor bizony előállna az a helyzet, hogy 70 éves korukra kellene halasztani a gyerekvállalást (Népesség terén ígyis elég rossz a helyzet). Tudomásul kell venni, hogy nem él mindenki azon a szinten, ÉS NEM IS ÉLHET

2011. aug. 8. 21:46
 12/18 anonim ***** válasza:

FOLYT KÖV.

ÉS NEM IS ÉLHET azon a szinten mint Kolopele. Nem lehet minden ember gyártulajdonos. Ha minden ember Kolopele lenne, akkor a Kolopelék jelentős részének havat kellene lapátolni, sokan iskolákban tanítanának, mások gyárakban güriznének ésígytovább. Egy társadalom épp attól működik, hogy különböző érvényesülési lehetőségek vannak, vannak jobban fizető lehetőségek, és kevésbé jól fizetők, de attól aki gazdag iszonyat nagy arrogancia és a valóságtól való elrugaszkodás az, ha nem képes racionálisan látni a szegényebb rétegek helyzetét, mert nem képes beleélni magukat a helyzetükbe.

A hitelre ezeknek az embereknek szükségük volt. Voltak közöttük felelőtlen emberek is, de zömel azért átgondolták a helyzetet, és önerővel vágtak bele ebbe a lakásépítési vállalkozásba.

Igen, választhattak volna forintalapú hitelt is, de ők reckíroztak, és próbálták ezt olcsóbban megúszni.

Igen, nem volna helyes, ha helyettük más fizetné ki ezt a pénzt, ez az ő kockázatuk volt.

De azért nézzük ezt a kérdést kicsit másképp is. Most őszintén, kinek jó az, ha ezek az emberek bebukják ezt a hitelt, és elveszítik mindenüket? Mind gazdasgáilag, mind népszaporulatilag ez egy újabb katasztrófa az egész magyarságra nézve.

Én egyetértek a kérdezővel. Tudom, az állam iszonyat rossz helyzetben van az előző kormány rabló/herdáló/kifosztó politikája miatt, de mégis közbe kéne avatkozni, mert ez így nagyon nem lesz jó. Lehetőséget kellene adni ezen embereknek, hogy akik annak idején nem felelőtlenül vették fel a hitelt, és racionális értékelés alapján is megvolt minden esélyük, hogy visszafizessék a hitelüket 20-30 év alatt, azoknak segíteni kellene. Mégpedig úgy, hogy a hitelük most se legyen kedvezményesebb a forint hitelnél, de bizonyos árfolyam felett az állam beszállna, hogy mégis pórázon legyen tartva az az árfolyam, és a hitel visszafizethető legyen. Persze mindezt úgy kéne megvalósítani, hogy a bankok erre ne tudjanak spekulálni, ERRE NAGYON ODA KELLENE FIGYELNI!

Mégegyzser nekem nincs hitelem, de egy ésszerű segítséget fel mernék ajánlani az adómból e célra, mert ennek rendezése igazából minden magyarnak az érdeke is, akkoris ha sokan ezt nem látják be. Ennek az intézkedésnek sokkal de sokkal több haszna lenne, mint az előző évek eltűnt ezermilliárdjainak, amiből új "Kolopelék" születtek kishazánkban. :-( ("Kolopelék" alatt érzéketlen újgazdagokat értek, nem az a szándékom, hogy párhuzamba állítsam Kolpelét a vagyonukat becstelenül megszerzőkkel, hisz nem ismerem őt).

Ja, és ezt a hiteltámogatást csak azok vehetnék igénybe, akik eddig is rendesen fizették a megnövekedett hiteleket, mégha bele is gebednek. Akiké bedőlt, azokra nem terjedne ez ki. Akiké már bedőlt, azokat nem nagyon veszem a felelősségteljes emberek kategóriájába, tisztelet a kivételnek.

2011. aug. 8. 22:08
 13/18 anonim ***** válasza:

Senkinek sem jó az, ha a devizahitelesek tönkremennek, azoknak sem, akiknek éppen nincs hitelük. Aki az orránál tovább érzékel, ezt beláthatja.

Ám bizonyos esetekben felmerül a kérdés, hogy jogos-e megsegíteni a felelőtlenül hitelbe ugrott embert, az olyanok pénzén akik ezt akár elővigyázatosságból, akár más indokból nem tették. Szerintem nem.

Ettől függetlenül aki reálisan mérte fel a helyzetét, óvatos volt, és nem a saját hülyesége, hanem a válság sodorta bajba, azokon lehetne segíteni. Senkinek sem érdeke, hogy fizetőképes, dolgozó családok menjenek tönkre. A felháborodás elkerülése érdekében nagyon meg kellene szűrni, hogy kinek járna hitelmentés és kinek nem. Mert aki a tisztességes, amúgy adózó, családjának otthont teremteni akaró polgártól félti az adóforintjait, az kicsit szemellenzős. Hangsúlyozom, bizonyos esetekben, ahol minden belátható kockázattal számoltak, de válsággal nem. Adóforintokat sokkal rosszabb helyre is teszünk...

A kérdés persze az, hogyha az emberek egy részét a kormány kihúzza a sz@rból, mi fogja őket megakadályozni abban, hogy újra belekerüljenek? Hiszen az állam segít, ha kell, nem? Én az ilyen spekulánsoktól tartok.

Amit leírtam természetesen csak az ingatlanra hitelt felvettekre vonatkozik. Nyilván.

Aki mondjuk autóhitel miatt veszíti el a házát, az minden további kommentár nélkül egy marha.

2011. aug. 9. 01:20
 14/18 anonim ***** válasza:

01:20 vagyok.

Szeretném kiemelni, hogy nincs semmiféle hitelem, és én is hajlandó vagyok devizahiteleseket segíteni az adóm egy részéből. Egy bizonyos részüket.

Sokkal kevésbé lennék hajlandó a szociális ellátás rendszerét támogatni, a láblógatóknak segélyt adni az adóforintjaimból. Tehát van rosszabb helye is az adónknak.

2011. aug. 9. 01:23
 15/18 A kérdező kommentje:

Nem pénzügyi beavatkozásra lenne szükség, csupán megfelelő törvények, szabályozások kellenének. Szimplán lehetővé kellene tenni kiemelt kamattámogatású forinthitelre történő átváltását a fennálló tartozásnak a felvételi, vagy esetleg a 180 forint körüli árfolyamon.

A probléma ott van, hogy a te ingatlanod is elértéktelenedik, hiába nem vettél fel hitelt, mivel hirtelen rengeteg ingatlan kerül a piacra, az bizony lenyomja az árakat.

A fogyasztás csökkenésével a munkahelyek száma is csökken, mivel, ha nem vesznek meg 200 kenyeret a pékségben csak 150-et, akkor az egyik alkalmazottra nincs pénz, akkor nincs szükség annyi lisztre, így a malmot is lehet, hogy be kell zárni, és így tovább. És a fogyasztás 2007 óta csökken, ezek után még inkább csökkenni fog.

Még egy állami bank is megoldás lehetne, amibe átléphetnek az adósok, megfelelő szabályozás mellett, és ez az állami bank helyezne ki hiteleket, forint alapon, így a profit is itthon maradna.

2011. aug. 9. 01:50
 16/18 anonim ***** válasza:
Ebcsont, valóban nem ismerhetsz, maximum annyira amit leírok itt magamról. Ezért ne állíts semmilyen párhuzamot közöttem és a becstelen, sikkasztó vállalkozók közé, még úgy sem, ha utána megmagyarázod hogy tulajdonképpen nem is engem akartál párhuzamként megemlíteni, mert kétlem hogy nem ez volt a szándékod. Persze hogy nem jó az ha emberek ezrei kerülnek utcára, mert ezzel megpecsételődnek a családok sorsai, egyre több hajléktalan és bűnöző fogja ellepni az országot. Én eddig csak beteg gyermekek részére és állatmenhelyeknek utaltam nagyobb összegeket, de megfontolom hogy a bajba jutott hiteleseknek is fogok majd ezentúl, ha lesz rá lehetőség. Bár szerintem ez nem fogja őket kisegíteni. Egyébként megismerheted jobban is a munkámat, ha akarod, küldök privátban linket.
2011. aug. 9. 02:16
 17/18 A kérdező kommentje:
Nekem küldhetsz, érdekel, hogy ki mivel foglalkozik :)
2011. aug. 9. 11:53
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kolopele

Azért hoztalak fel téged, mert általában túl magasról szemléled a kisemberek helyzetét, mindennapjaikat. Kicsit nekem az jut rólad eszembe, mint az egykori francia királyról, amikor lázadozott az éhező nép, akkor megkérdezte a tanácsadóit, hogy dehát mi a bajuk? Azt válaszolták neki, hogy az emberek éhesek, nincs nekik kenyerük. Erre a király: Igen? Akkor miért nem esznek kalácsot?

Hogy ez arrogáns gúny volt e a részéről, vagy a hozzáértés totális hiánya, esetleg mindkettő, azt már nem tudjuk meg. Én viszont tenálad is gyakran ezt érzem.

Azt pedig, hogy nem vádollak azzal, hogy a vagyonodat becstelenül szerezted azért emeltem ki, mert enélkül a mondandóm félreérthető lett volna, nekem pedig nem áll szándékomban a becsületedbe gázolni úgy, hogy nem is ismerlek, nem tudom, hogyan tollasodtál meg.

A linkeket szívesen veszem tőled, érdekel, hogy mivel foglalkozol, és hogy jutottál odáig ahol most vagy. Köszönöm. :-)

2011. aug. 9. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!