Kik vagy mik a szabadkőművesek?
hogy a sok összevissza kommentből össze tudjam rakni az igazságot lécci írjátok majd a kommentbe oda hogy jobb oldali bal oldali vagy független vagy vagy egy pártot akire szavaztál mert gondolom egy jobbikos és egy lmp-s véleménye más lesz ami nem is baj
lécci ne szidjatok hogy nem tudom kik ők még fiatal vagyok
a 10 millionak a 0.1%a az 10ezer nem ezer(rosszul számoltam az előbb)
tehát kb 10%az esély rá hogy ismerek ha tényleg 1000embert ismerek
Sajnos én ezt most csak így tudom kiszámolni, mert valószínűség számítással, meg kombinatorikával valamiért nem boldogulok, lehet már túl akarom bonyolítani.
Nos:
Ugye én 8570 szabad kőművest számoltam Magyarországra.
Tegyük fel, hogy budapesti vagy és csak budapesti ismerősöd van. Budapest lakossága kb: 1.734.000 fő
Tehát akkor fogjuk rá, hogy ez 17,34 % a magyar lakosságnak. Akkor a kőmüvesek 17.34% = 1500 fő.
Te ismered a Budapestieknek. Te ugye ismered a Budapestieknek a 0,0057% -át (mivel 1000 budapesti embert ismersz). Akkor mennyi a valószínűsége, hogy abba a 0,0057% -ba beletartozik az az 1500 fő kőmüves?
Köszi a linket!
Én viszont sehogy nem értem, hogy neked hogy jött ki 10%. Nem szemétkedni akarok veled, csak érteni. Szerintem ez irreálisan sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!