Ha választhatnátok? Olyan országban élnétek mint Görög. Portugál, Olaszország, vagy nálunk?
Az említett dél-országokban magas nyugdíjak, több 1000 Eurós fizetés van. /bár a görögöknek is súlyos megszorításokkal szembe nézniük. pl. elveszik a 14. havi nyugdíjat és nem kapnak már azért se külön juttatást ha, rendesen megjelenek a munkahelyükön. stb/
Szóval ezek az államok , csőd szélén állnak velük szemben, akik állítólag jó tanulók vagyunk.
00:46
Ha ez megnyugtat, ott szeretnék, élni, ahol van az életnek valami érteme azon túl, hogy múlik az idő.
Szerintem itt te veszekszel, egyedül.
Én csak feleltem, neked.
Olyan országban szeretnék élni, hogy ha egyszer vissza kell tekintenem az életemre, akkor ne tűnjön siralmasan értelmetlennek, vagy haszontalannak. Ezenfelül teljesen mindegy, hogy milyen ország (bár inkább itthon mint másutt), és szinte mindegy, hogy mennyi pénzért.
"A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:51" Ez minden volt, csak nem veszekedés. Ha meg nem tetszik, ne olvasd el.
"Ha választhatnátok? Olyan országban élnétek mint Görög. Portugál, Olaszország, vagy nálunk?"
Görögo. és Portugália nekem túl meleg és nem szép országok (a tenger szép, más nem).
Olaszország már jobb hely, de nincs sok kedvem odaköltözni. Olaszo. legnagyobb része is túl forró, bár magukkal az olaszokkal nincs sok bajom.
"Szóval ezek az államok , csőd szélén állnak velük szemben, akik állítólag jó tanulók vagyunk."
1950-ben Magyarország még jóval fejlettebb volt Görögországnál és Portugáliánál, és kb. egy szinten volt gazdaságilag Olaszországgal. Aztán itt jött a szocializmus, az említett 3 országban viszont kapitalizmus volt. Persze, hogy 1990-re ezek sokkal gazdagabb országok lettek Magyarországnál. Ezen az utóbbi néhány év ottani elhibázott politikája sem változtat.
Én is igazán örülök, hogy beszélgetünk. Igazán szeretek beszélgetni olyan emberekkel, akiknek a gondolkodása az enyémtől eltér.
Nincs unalmasabb, mint örökké mindenben egyetérteni. Az nem vezet sehová.
"El kell végre már fogadni, hogy pénz nélkül nincs boldog és kiegyensúlyozott élet, család."
Mért kéne elfogadni? Attól, hogy te pénzmániás vagy, mindenkinek kötelező azzá válni?
"ezt a vallási fanatikusok szeretik hangoztatni a gazdagabb emberekre, palástolva azt hogy nekik nem jött össze az élet."
Komolyan azt hiszed Kolopele, hogy neked összejött? Azt hiszed, hogy szellemi, lelki toprongyként azért többre tarthatod magad, mert több pénzed van az átlagembernél? És itt erősen hangsúlyoznám az átlagembert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!