Miért alakult ki ez anno, hogy a diákoknak az egész nyár tanítási szünet?
Figyelt kérdés
mert anno gazdasági okok miatt így döntöttek, h segítsenek a földeken a munkában vagy hasonló? Vagy egyszerűen csak nem esett jól a melegben a padban ülni nyáron és ezért?
A gyárakban sem esik túl jól izzadni a kánikulában mégis ugyanúgy kell dolgozni!!!
mert sok értelme nincs, h a legtöbb diák egész nyáron semmit se csinál csak bulizik (vagy ha mégis vállal nyári munkát, azt is nagy kegynek tartja) és közben majdnem mindent elfelejt amit egész tanévben tanult.
Régen 12 évesen is besétálhatott az ember nyáron egy gyárba h akkor szeretne dolgozni, most meg a nyári diákmunkák többsége nem is igazi munka csak gyümölcsszedés meg ilyenek, de így nem sajátíthat el megfelelő munkamorált az ember fiatalon...
2011. júl. 6. 07:27
11/14 anonim válasza:
Hát kérdező, veled eddig senki sem értett egyet. Én sem fogok. A diáknak kell a 9 hónap után egy pihenés. A másik, hogy május végén már minden termünkben meg lehetett dögleni. Egyik termünkben (gyakorlaton ahol két és fél órát kell eltölteni!) a hőmérő 35 fokot mutatott. Hát nem egy leányálom. Fogunk mi is szívni, nem leszünk örökké fiatalok.
12/14 anonim válasza:
Te sem most voltál diák... Had emlékeztesselek rá, hogy május közepétől (!) nagyon nehéz tanítani. Jön a nyár, dög meleg van, a gyerekek nem tudnak koncentrálni. Miért sajnálod a gyerekektől azt a két és fél hónapot?? Igenis kell a szünet. Világ életemben jó tanuló voltam, így nyár elejére már teljesen lefáradtam. Nem lehet összehasonlítani egy gyerek és egy felnőtt tűrőképességét. A felnőtt tud dolgozni a melegben (főleg, hogy sok helyen van légkondi), egy gyerek nem. Képzeld, én sosem végeztem diákmunkát, mert nyáron aludni, strandolni, kirándulni akartam. Semmi hátrányom nem származott belőle. Inkább előnyöm: nyáron is tudtam nyelvet és egyebeket tanulni, így most orvosis vagyok. Még 20 éves fejjel is nagyon nehéz a "tavaszi" vizsgaidőszak. Meleg van, szép az idő, szívesebben lenne kinn az ember, mint a könyv felett. De mostmár van annyi akaraterőm, hogy rákényszerítsem magam a koncentrálásra. Gyerekként nem volt.
13/14 anonim válasza:
Kérdező, bezzeg amikor diák voltál, eszedbe nem jutott volna ilyen kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!