Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért tartják a Kárpátia...

Miért tartják a Kárpátia együttest rasszistának, szélsőségesnek?

Figyelt kérdés

Anno egy közösségi oldalon egy Kárpátia idézettel "reklámozták" a magyar szeszes italokat de levetették, azzal az indokkal, hogy ez egy rasszista zenekar számának a szövegéből származik.

Délvidéki Szél

http://www.youtube.com/watch?v=oAE4Q8vrz6A&feature=related

Hol vagytok székelyek?

http://www.youtube.com/watch?v=_XPC6Y3d6CM&feature=related

Magyarnak születtem:

http://www.youtube.com/watch?v=NvXzdKDPElM&feature=related

Neveket akarok hallani:

http://www.youtube.com/watch?v=WYLwj-MjR1E&feature=related

Ezek közül melyik rasszista?

2011. júl. 1. 11:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%
A Kárpátia még visszafogottabb a többiekhez képest. Ma már divat őket hallgatni. Még jó hogy irredenták hiszen ez egy nemzeti érzelmű zenekarhoz hozzátartozik. Én is irredenta vagyok mert ami jár az jár szerintem le lehet pontozni.
2011. júl. 1. 17:33
 12/18 krameri ***** válasza:
16%

nem tudom, divat-e, de örülök, ha valaki divatból is de ezt hallgatja.

off: új albumról valami igazán szép, mélyreható szám, ma találtam: http://www.youtube.com/watch?v=qD5G6OVbyj0

2011. júl. 1. 23:44
 13/18 krameri ***** válasza:
11:40es szerintem félreértelmezed azokat a sorokat, az a történelemről szól, kolozsvári csatáról, nekem nem az jött le belőle, hogy most megyünk visszafoglalni Kolozsvárt, de lehet, hogy neked van igazad. Egyetlen irredenta gondolatuk, hogy nem felejtik el Trianont, amit szerintem se kell annyiban hagyni, hisz sok szál nincsen még elszőve, a Nagymagyarország nem feltétlenül fog álom maradni.
2011. júl. 1. 23:50
 14/18 anonim ***** válasza:
A hallgatóik miatt.
2011. júl. 1. 23:50
 15/18 anonim ***** válasza:
46%
Általában a baloldaliak, vagy a baloldal által elhülyített emberek tartják rasszistának és szélsőségesnek a Kárpátiát. Nem vetted még észre, hogy a baloldal rasszistáz, fasisztáz le mindenkit, aki nemzeti érzelmű?
2011. júl. 5. 20:18
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok a 07-01 11:40 és 11:51-es!

Én elég érdekes helyzetben vagyok, mert szeretem a Kárpátia zenéjét, hallgatom őket eleget, de a szövegek egy részével nem értek egyet. Igen, sok dal szól a hazafiasságról, a nemzetről, de igenis vannak irredenta megállapítások. És ahogy írtam, az, hogy akár fegyverrel csatoljunk minden olyan területet Magyarországhoz (azaz magyar irányítás alá), amiket a Királyság - vagy említhetném a Szent Korona - más népei kanyarítottak ki maguknak, nekem szélsőséges (és hogy ne menjünk el holtvágányra, én is kijelentem, hogy Trianon abban a formában, ahogy megszületett, igazságtalan volt)

De nézzük meg, hogy hirtelenjében milyen szövegeket is találunk, amik irredentának tekinthetőek.

Itt van konkrétan a már általam emlegetett Pálinka dal. Lehet, hogy a kolozsvári csatáról szólt, de a "Amiben bemasírozunk Kolozsvárra" nekem nem épp a múlt jut eszembe egy jelen idejű mondatról.

De a "Vesszen Trianon" is elég érdekes megállapítás egy olyan dalban, ami szépen felsorolja, hogy mely határontúli részeken lesznek még magyar katonák, és melyek fognak így Magyarországhoz tartozni(Lesz még)

Vagy "Erdély nem lesz másnak hazája" megállapítás egy évszázadok óta 3 nemzettel rendelkező területről... (Erdély szabad)

Ébredj magyar címűben meg azt mondja, hogy fegyverrel is visszafoglalunk mindent.

Vagy hogy lesz még az a Bánát "újra" magyar föld, ahol a magyarság mindig is a legkisebb volt a meghatározó nemzetiségek közül ezen a területen. (Bánáti búza)

Ezekkel csak arra akartam rávilágítani, hogy igen, többségében katonadalok, hazafi nótákat énekelnek, de ezek mellett igenis vannak olyan dalaik, amik a szomszédos országok/népek kárára szeretne földeket visszaszerezni. És ez számomra ilyen dalkörnyezetben szélsőségesnek tekintehető.

Csak gondoljatok bele, hogy mennyivel másabb felhangja lenne, ha mondjuk ezek a dalok helyett mondjuk arról dalolnának, hogy lesz még megint magyar-szlovák-román jóbarát. Vagy neadjisten egy EU himnuszt. Kicsit más az összkép.

2011. júl. 6. 22:30
 17/18 anonim ***** válasza:
20:18! Általánosítani mindenki tud, és emiatt nem lehet értelmesen vitázni a másik féllel. Csak hogy visszakérdezzek, hát nem a jobb oldal az, aki lelibsikomcsizik mindenkit, aki nem ért egyet velük? Szélsőségetsíteni, skatulyázni mindenki tud.
2011. júl. 6. 22:33
 18/18 anonim ***** válasza:

Rasszisták???

Ilyet csak a cigányok mondanak mert ök tényleg rasszisták!

Ök utálják itt a magyart, de Angliában az angolok a gádzsok és ìgy tovább meg ez már egy másik sztory.

Itthonról van szó szóval ök utálnak minden féle olyan tevékenységet ami a magyar hagyományhoz multhoz kötödik mert azt szeretnék ha a magyar homályba merülne és ezért van az hogy a Kárpátia "rasszista"

Nem tudom mi lesz de a magyarnak nem láttok sok jövöt ha csak nemfogunk össze de erre nem láttok sok esélyt sajnos :(

2013. febr. 11. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!