Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Van-e olyan Európai ország,...

Van-e olyan Európai ország, aminek semmilyen köze nem volt Magyarországhoz? (és nem azt értem, hogy nincs diplomáciai kapcsolatunk vele, mert az is más).

Figyelt kérdés

Olaszoknak volt, franciáknak is, nem rég olvastam, hogy a portugáloknak is, a szomszédos országokról meg ne is beszéljünk, kaptunk hideget és meleget is tőlük.

Nos? (esetleg Portugália?)

2011. jún. 24. 09:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Attól függ mit értesz a kérdés alatt

Ha történelmi ütközőpontokat veszem figyelembe már csak eme térkép alapján is elég kevés európai országhoz "nem volt közünk"

[link]

2011. jún. 24. 10:33
 12/20 anonim ***** válasza:
A belgák sem, mert az örökösödési háborúban (vagy a hét évesben) a magyarok Antwerpet ostromolták.
2011. jún. 24. 10:49
 13/20 anonim ***** válasza:
94%

Mit értesz azon, hogy nem volt köze hozzánk?

Ha történelmileg érted, akkor kb. mindegyiknek.

Igen, kedves harmadik, Koszovónak is, mivel ott vívták a rigómezei csatákat, amikben a magyarok is részt vettek. Igaz, akkor a terület még nem volt független és még Koszovónak sem hívták, de ez másodlagos kérdés. Macedónia és Montenegró ugyanez. Plusz Montenegró egy részét az Osztrák-Magyar Monarchia megszállva tartotta a 20. század elején és hadban álltunk egymással az I. világháborúban.

Új-Zéland meg nem tudom mióta Európa.

Kedves ötödik! A svédekkel sok kapcsolatunk volt. A harminc éves háború idején volt is róla szó, hogy belépünk az oldalukon a háborúba (fehérhegyi csata). A II. világháború idején pedig svéd diplomaták jöttek Magyarországra közben járni a nyilas terror áldozatainak érdekében.

A belgák pedig egy ideig a Habsburg Birodalomhoz tartoztak, épp úgy, mint mi.

A hollandok, írek, svájciak, ciprusiak, máltaiak talán, bár szerintem velük is lehet valami.

Szerintem izlandiak és talán a portugálok, meg a norvégok. De őket is csak azért mondom, mert én nem tudok kapcsolatról, de attól még lehet.

Plusz a mini államok (Monaco, Andorra, San Marino, Luxemburg)

2011. jún. 24. 10:55
 14/20 A kérdező kommentje:
láp pál - látom, már ide is írogat a gyk.hu egyik trollja.
2011. jún. 24. 11:20
 15/20 anonim ***** válasza:
Luxemburg is egy ideig része volt a Habsburg monarchiának
2011. jún. 24. 11:33
 16/20 anonim ***** válasza:
Valahol olvastam, hogy Magyarországon jelenleg egy andorrai állampolgár sem él.
2011. jún. 24. 13:09
 17/20 anonim ***** válasza:
Csak azért,mert senki nem tud olyat írni,hogy tudományos pontossággal,ne cáfolnád.Várom további értekezésed.Ki-milyen rosszat írt.
2011. jún. 24. 15:25
 18/20 A kérdező kommentje:

láp pál - ki kell, hogy ábrándítsalak: engem csak érdekel ez, ezért is tettem fel ezt a kérdést. Amúgy meg láthatod, hogy az egyik válaszoló cáfolta meg a többiekét.

Azért, nem hiszem el, hogy Új-Zéland neve neked sem szúrt szemet, de ha azt nézzük, akkor gazdasági szempontból az is kizárható, mert ott is futnak GANZ motorvonatok (azok, kifejezetten Új-Zélandra lettek kifejlesztve).

2011. jún. 24. 17:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Miből is gondolhattad?hogy nincs összefüggés,bármely országgal.1 a glóbusz,és hosszú az eddigi történelem.Nincs a világon olyan hely,amiben ne lehetne valamelyikhez semmi közünk.A régmúlttól idáig, még közvetve se.De jó volt a kérdés,ez látszik a sok-sok válaszból.Üdv.
2011. jún. 25. 06:59
 20/20 anonim ***** válasza:

Amúgy azt is meg kellene nézni, hogy pontosan kik is voltak, az az 52 állam, akik MIND aláírták a Trianoni szerződést, annak ellenére, hogy sem akkor, sem előtte nem volt közük Magyarországhoz. Mert volt az aláírók között pl. olyan mini afrikai állam is, akik azóta már a mesében sincsenek, mégis (külső nyomásra?) aláírták.

Akkor vajon melyik európai állam merte volna megtenni, hogy nem írja alá?

Ha ennek utána-nézel kedves kérdező, akkor már valószínű, hogy a kérdésedre a válasz: olyan európai állam nincs!!!!

2011. jún. 25. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!