Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Van-e olyan Európai ország,...

Van-e olyan Európai ország, aminek semmilyen köze nem volt Magyarországhoz? (és nem azt értem, hogy nincs diplomáciai kapcsolatunk vele, mert az is más).

Figyelt kérdés

Olaszoknak volt, franciáknak is, nem rég olvastam, hogy a portugáloknak is, a szomszédos országokról meg ne is beszéljünk, kaptunk hideget és meleget is tőlük.

Nos? (esetleg Portugália?)

2011. jún. 24. 09:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Leírta, hogy Portugália is. Tehát Portugália?

Amúgy mindenkinek volt.

2011. jún. 24. 09:14
 2/20 anonim ***** válasza:
Izlandiak.
2011. jún. 24. 09:48
 3/20 anonim ***** válasza:
Montenegrónak, Koszovónak, Új-Zélandnak, Grúziának sztem.
2011. jún. 24. 09:49
 4/20 anonim ***** válasza:

esetleg a miniállamok

Andorra, San Marino

Grönland (bár ők Dán-autonómok.)

2011. jún. 24. 09:55
 5/20 anonim ***** válasza:
svédek, norvégok, belgák, hollandok, ciprusiak, máltaiak, írek, svájciak? Amúgy szerintem a balti országokhoz se, ha a nyelvrokonságot nem vesszük.
2011. jún. 24. 10:15
 6/20 A kérdező kommentje:
3. válaszadónak üzenem, higy Új-Zéland a Föld túloldalán van, ezért nem Európai ország, Grúzia meg a Fekete tengertől keletre található és az egy vitatott térség, hogy Európához, vagy Ázsiához tartozik (bár szerintem az utóbbihoz, mert délről, Törökország Ázsia része határolja).
2011. jún. 24. 10:16
 7/20 anonim ***** válasza:

Svéd = Bethlen Gábor keresett velük szövetséget

Ciprus Málta = Keresztes hadjáratok

2011. jún. 24. 10:17
 8/20 A kérdező kommentje:
Megjegyzem, Ciprus sem teljesen önálló, északi része a török, délen meg a görög fennhatóság alá tartozik.
2011. jún. 24. 10:20
 9/20 anonim ***** válasza:
Nézze professzor-úr.A diákjaitól kérdezzen ilyet.A vizsga már lezárult,v.társadalmi munkában folytatja?Itt,is ezen az oldalon?
2011. jún. 24. 10:25
 10/20 anonim ***** válasza:
Litvánia perszonálunióban Lengyelországgal (Jagelló dinasztia) mely rövid ideig Magyarországon is uralkodott
2011. jún. 24. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!