Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Diákigazolványhoz kell érvénye...

Diákigazolványhoz kell érvényesítő?

Figyelt kérdés

Ma kedélyesen elkérte egy ellenőr a kártyámat, megnézte a hátulját majd így felelt: érvényesítőd hol van?

Mire így feleltem: kellene hogy legyen? ezek után olyannyira felhúzott hogy kiadtam az útját majd leszálltam a többi emberrel

19/F

2011. máj. 24. 18:40
 1/8 anonim ***** válasza:
persze, különben honnan lehetne tudni, hogy érvényes, és te még valóban diák vagy?
2011. máj. 24. 18:47
 2/8 anonim ***** válasza:
Az egyetemen (főiskolán) félévente új matrica kell rá, anélkül nem érvényes. Mindig érvényes még az előző félévi matrica a következő félévben egy darabig, de utána már nem (sose tudom a pontos határidőt).
2011. máj. 24. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Direkt megkérdeztem a buszbérlet vásárláskor,mert a vezető állandóan kérte. Az árusító azt mondta, hogy nem kell érvényesíteni, hiszen diák.- Tehát ?
2011. máj. 24. 19:05
 4/8 A kérdező kommentje:
A kérdésem azért került ide mert, többször megnézték a kártya hátulját. és senki nem akadt fent ezen. csak most az öreg csávó
2011. máj. 24. 19:06
 5/8 anonim ***** válasza:
egy darabig még ebben a félévben is érvényes az előző félévi matrica, úgy néz ki, hogy amikor nézték, akkor még érvényes volt.
2011. máj. 24. 19:58
 6/8 anonim ***** válasza:

Középiskolás vagy még?

Mikor töltötted a 18-at? Ebben a tanévben, vagy az előzőben?

Ha már nem vagy középiskolás (főiskolás, egyetemista, OKJs vagy), akkor kell a matrica.

Ha még középiskolás vagy, de már az előző tanévben betöltötted a 18-at, akkor is kell a matrica.

[link] V.fejezet

Az, hogy a többször is megnézték a kártyádat, de nem akadtak fenn rajta, hogy nincs matrica rajta, nem azt jelenti, hogy nem kell rá matrica; hanem azt, hogy vagy valóban nem kell matrica, mert még tanköteles vagy ebben a tanévben, vagy pedig felületesek a kalauzok/ellenőrök, vagy egyszerűen nem törődnek vele, hogy érvényes-e a diákod.

2011. máj. 25. 08:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha ma nézte meg és te már a gép előtt vagy 10 óra előtt akkor ez azt jelenti , hogy nem vagy suliba. És ha most sem vagy akkor nagyon keveset járhatsz oda. Ha rendesen járnál iskolába és beszélgetnél az osztálytársaiddal és odafigyelnél órákon akkor tudnád , hogy kb. 10 éve már használunk érvényesítő matricát.
2011. máj. 25. 09:57
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszadó, miről beszélsz?:)

Nem regel 10 előtt írtam ki a kérdést hanem késő délután, be vagy b*szva?:)

2011. máj. 26. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!