Működhetnek-e még ma is Szibériában esetleges munkatáborok, vagy fogolytáborok?
Nemrégiben a debreceni vasútállomáson láttam egy öregembert, aki feltűnően bicegett, ahogy elnéztem szerintem falábai voltak, érdekes akcentussal beszélt magyarul, és egy olyan kabát volt rajta, ami már-már múzeumi példánynak tűnt, 50-es, 60-as évek divatja lehetett. Sajnos nem tudtam vele szóba elegyedni, mivel ment a vonatom, de egyáltalán nem tűnt hajléktalannak, inkább egy "veteránnak", hadirokkantnak.
Aztán eljátszogattam a gondolattal, hogy mi van, hogy ha még mindig működnek "nemlétező" fogolytáborok Szibériában, és a fent említett öregúr éppen egy hasonlóból szabadult korábban.
Lehet egy kicsit elrugaszkodott elképzelés, de kíváncsi lennék a véleményeitekre :-)
"Működhetnek-e még ma is Szibériában esetleges munkatáborok, vagy fogolytáborok?"
Vannak Oroszország félreeső helyein olyan börtönök, ahol kényszermunka folyik. Ez persze nem olyan, mint a GULag-táborok, amiket 1955 és 1960 között megszüntettek.
ma 13:45
Vannak. Finnországban és az USA-ban is vannak ilyen táborszerű börtönök. Mondjuk a finn munkatáborokban még egy kis bért is lehet kapni, olyan, mint egy kihelyezett "munkahely".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!