Kötelezővé tehető-e az ember életébe a vallás, avagy a rendszerváltással eltünt a vallásszabadság is?
Kedves kérdező, hogy lehetsz katolikus vallású, aki a vallást nem gyakorolja? Azért mert 25 éve gyerekkorodban voltál 2x templomban, nem leszel hívő.
Nem igazán tudom miről van most tulajdonképpen szó, nem hallottam hogy le akarnák cserélni a Szabadság szobrot. De azt is kétlem hogy a katolikus befolyás erősödne, legalábbis nem tapasztaltam e téren semmi változást.
Az meg hogy a lakosság 74%-a katolikus egyenesen hihetetlen számomra..
A rendszerváltás előtt tudtommal nem volt vallásszabadság, most az van, olyan felekezethez tartozol amilyenhez jónak látod. A gyereked olyan iskolába és hittanra járhat amilyenre akarod. Ezt jónak tartom, bár nem rokkan bele senki ha gyerekként hittant tanul, sőt előnyére is válhat.
Én magam nem vagyok vallásos, nem tartozom semmilyen felekezethez, szóval mondhatom magam elfogulatlannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!