Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért akarják egyesek újra a...

Miért akarják egyesek újra a régi nagy Magyarországot, ha még ezt a kicsit sem tudják "rendben" tartani?

Figyelt kérdés
2011. márc. 8. 15:22
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
50%
az avarok a 6.sz. óta itt vannak, ergo ők voltak itt előbb, tehát övék a terület, tehát mi túrtuk ki őket.
2011. márc. 8. 16:41
 12/35 anonim ***** válasza:
59%

"Mi is elloptuk ezer éve az avaroktól és szlávoktóllopták."

Az avarok meg a longobardoktól, gepidáktól lopták :)

Szlávok amúgy nem éltek jelentősebb számban a Kárpát-medencében a honfoglalás előtt.

2011. márc. 8. 17:18
 13/35 A kérdező kommentje:
a történelem nagy részben csak mese. Lehet, hogy ilyen-olyan írásos emlékeket találtak, de az nem biztos, hogy = az igazsággal..
2011. márc. 8. 17:19
 14/35 anonim ***** válasza:
81%

Ezen a területen a magyarok előtt nem létezett stabil államhatalom.

Szervezett államot Szent István hoott itt létre először, és ez az államalakulat több mint ezer évig állt fenn, jogfolytonosan.

2011. márc. 8. 17:25
 15/35 A kérdező kommentje:

az egy dolog, hogy mi volt, ne térjünk el a kérdésemtől :D

Miért akarják egyesek újra a régi nagy Magyarországot, ha még ezt a kicsit sem tudják "rendben" tartani?

2011. márc. 8. 17:28
 16/35 anonim ***** válasza:
75%

"Avar=magyar."

- Hát ezt azért még nem ártana kissé alátámasztani... Ezen még a történészek is vitáznak. (Ami persze nem jelenti azt, hogy ez lehetetlen, de az egyenlőségjel egy picit túlzás.)

"A primitív szláv törzsek behódoltak Árpádnak."

- Nem voltak primitívebbek, mint a rájuk özönlő nomád magyarok.

"Nagyon kevesen voltak nem volt országuk."

- Valóban behódoltak a túlerőnek. Viszont ebből ugye az következik, hogy mi erővel ELVETTÜK a területeiket...

"Mi ezer évig építettük a miénket"

- Maradjunk abban, hogy a Honfoglalástól (látod, még a nevében is benne van, hogy FOGLALÁS) úgy a mohácsi vészig... Utána már NEM LÉTEZETT szabad Magyarország.

"és maradandót alkottunk."

- Kérem tisztelettel az nagyon relatív, hogy mi a maradandó...

"Ők meg csak gyilkolni és pusztítani tudnak."

- Igazán? Ugye nem haragszol ha erre azt mondom, hogy BAROMSÁG?

"Egyébként a történelem folyamán mindig tűntek le birodalmak vagy népek."

- Így van. Például a Római Birodalom, amelynek a te felfogásodat követve évezredes joga lenne a Dunától nyugatra található területeinkre (Meg persze Nyugat-Európa nagyobb részére...

"Az amerikaiak se sajnálják hogy annak idején kiirtották az indiánokat."

- Tévedsz. Nagyon sok indián népnek fizetnek éppen mostanában jóvátételeket. Csak utána kellene nézni, mielőtt valamit kijelentesz...

"Egy magyar nem kérdőjelezheti meg a Magyar Királyság és annak területe mivoltát."

- Dehogynem. Emberi szabadságjogom, hogy kételkedjek.

"Ha nem értesz egyet az avar-magyar elmélettel akkor is ott vannak a több ezer éves rovásírásos emlékeink."

- Több ezer éves... Hűha... Te valami olyat találtál, amit még a régészek nem... Tudod a rovásírást (mint a neve is mutatja) rovásokkal rótták, na vajon mire? Ha hiszed, ha nem, fára. Annak meg van egy olyan tulajdonsága, hogy pár tíz, esetleg pár száz év alatt teljesen szétrohad. Nem több ezer év alatt... Szóval megnyugtatlak, a LEGKORÁBBI lelet a X. századból van,az pedig a Honfoglalás UTÁNI század... Tehát se több ezer év, se az avar-magyar azonosság igazolása, se semmi ilyen.

Jó lenne, ha nem az újmagyar (XXI. századi) szájhagyomány útján alkotnád meg újra az ősmagyar történelmet, hanem esetleg MEGTANULNÁD azt, amit a régészek-történészek összeállítottak számodra... Persze, tudom, azt meg vitatják. De akkor is még az a legelfogadhatóbb. Hidd el, ha valamire egyértelmű bizonyítékot találnak, azt azonnal be fogják építeni a történelemtudományba.

Ja, és tudom, magyarellenes vagyok, meg hazaáruló, meg még sok minden egyéb. De egy biztos, nem hordok szemellenzőt.

Pedro

2011. márc. 8. 17:30
 17/35 anonim ***** válasza:
37%
nem azért akarják mert nem tudják rendben tartani, hanem azért mert jelentős lelőhelyeket szedtek el tőlünk, és jelentős magyar lakta területek is voltak köztük, mellesleg vasút hálózat felét is elcsórták tőlünk.
2011. márc. 8. 17:31
 18/35 A kérdező kommentje:
pedro nem beszél hü__Łyeséget
2011. márc. 8. 17:40
 19/35 anonim ***** válasza:
55%

Igazad van, Kérdező, elnézést...

Szóval visszakérdeznék: Miért vesznek a férfiak lehetőleg nagy autót? Miért büszkék rá egyesek, hogy mekkora nemi szervvel áldotta meg őket az úr?

Mert ez a DOMINANCIA jele... Az emberek (az agresszívabb emberek, azaz általában a férfiak) szeretik kinyilvánítani a dominanciájukat.

- Az én f@rkam nagyobb, mint a tiéd!

- Az én kocsim nagyobb, mint a tiéd!

- Az én házam nagyobb, mint a tiéd!

- Az én országom nagyobb, mint a tiéd!

Ugyanaz a sor. Azt, hogy egy (egyébként valóban igazságtalan) békeszerződéssel elvették Magyarország területének nagyobb részét, úgy élik meg, mintha kisebb házba kellett volna költözniük, vagy kisebb autóra tellene, vagy netán levágtak volna a f@rkukból pár centit... Hát így már élni sem lehet tovább, nem?

Egyébként egy egyesült Európában ezeknek a határoknak kb annyi a jelentősségük, mint mondjuk Veszprém megye és Fejér megye határának... Ahol persze lehet vérre menő küzdelmeket folytatni, hogy Jenő (ez egy község) melyik megyéhez tartozzon, de tulajdonképpen NEM MINDEGY??? Képzeld, mikor szegény Veszprém megyeiek siránkoznak azon, hogy "csonka Veszprém megye nem megye..." meg hogy majd ők visszafoglalják Jenőt, mert azok a Fejér megyeiek csak elrabolták tőlük...

A történelmet, a VESZTES háborúkat túl kell élni! És teljesen felesleges azon siránkozni, hogy mekkora nagy kár ért minket. IGEN, NAGY VESZTESÉG VOLT! De akkor is talpra kell állni, és a jövőt építeni, nem pedig a múlton siránkozni. Ezeket a területeket akár tetszik, akár nem, nem fogjuk visszakapni.

Pedro

2011. márc. 8. 17:48
 20/35 anonim ***** válasza:
45%

Valamikor ment a Duna tv-n egy műsor a tatárjárás előtti és utáni időkről és ott szóba került, hogy a betelepítések pecsételték meg a jövőbeni Magyarország sorsát. Akkor említette az ipse, hogy a demográfia a történelem alakítója, nagyon igaza van - nem ide tartozik, de szerintem Európa sorsa is már megpecsételődőtt, egy népvándorlás legelején vagyunk, ahol a sok barbár muszlim el fogja árasztani a kontinenst.

Amúgy én megértem és igazat is adok azoknak akik szerint igazságtalanság volt. De tenni nem tudunk ez ellen, miért nem lehet elfogadni? Ott vannak példának a gallok, akiket a frankok leigáztak, a nyelvüket ért mindenféle hatás a latintól kezdve a germánig és ebből lett egy katyvasz, amit ma Franciaországnak nevezünk és aki uralta a 19. századot, gyarmatbirodalmat épített ki. Azért megkérdezném, hányan hurrognának az ellen, ha a németek leigáznának és a német nyelv keveredne a magyarral, de cserébe egy évszázaddal később leigázzuk az egész Naprendszert?! Nem a kultúra számít, hanem a hatalom.

2011. márc. 8. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!