A 15 éves korhatár a tankötelezettségben már biztos?
Az Orkán-kormánynál csak az biztos, ami már megtörtént.
Ha valaki elugatja őket Brüsszelben, még meggondolhatják magukat.
Amúgy eddig se érdekelte őket senki véleménye, azt csináltak, amit akartak.
Ezzel is spórolnak, és az adócsökkentés komoly bevételkiesést okozott, amit pótolni kell.
A hiánycél szent és sérthetetlen, a szavazó meg legyen ostoba és megvezethető.
Egyéb kérdés?
Szerintem is nagyon rossz ötlet,szakképzettség nélküli fiatal ma elveszett ember.Ne a leendő munkanélküliek tömegét termeljük ki!
Én egy szakmához,vagy Gimnáziumhoz kötném a tankötelezettség határát.
1. vagyok.
Akkor semmit nem ér, ha nem lehet mellette főállásban dolgozni 15 évesen.
Nem azt jelenti egyébként, hogy akkor 16 évesen már tilos tanulni... Aki akart tanulni, eddig is megtette, de aki tényleg csak melegedni jár be, és még fegyelmezni se lehet, azok így kipotyognak a rendszerből.
Gondolom, ez elsősorban az iskolák számára jelent majd megoldást, nem lesz ennyi "magántanuló", akivel komoly baj van, azt el tudják tanácsolni szívfájdalom nélkül.
De most azt nem értem, hogy mi a baj vele?
A kutya sem azt mondta, hogy nem lehet tanulni tovább, hanem azt, hogy 15 éves korig KÖTELEZŐ iskolába járni. Utána SZABADON VÁLASZTOTT. Ha akarsz tanulni, akkor tanulsz. Ha nem, akkor mész isten hírével.
Most az mi a fenéért jó, hogy valaki ott ül az osztályban, és folyamatosan fegyelmezni kell, sokszor a fél órát tönkretéve, akadályozva a tanítást, és egyáltalán, az egész osztály teljesítményét rombolni?
Most ez minek jó? Nem igazán tudok bármi negatívumot elképzelni abból, hogy a tanulásra alkalmatlan emberek ne legyenek kötelezve arra, hogy a padba üljenek. Most az, hogy 18 éves koráig sok el sem jut a 12. osztályig, és csak kárt okoz. Az, aki nem akar tanulni, az életben nem fog érettségit szerezni... Az, aki tanulni akar annak ugyanúgy nyitva van az út a továbbtanulásra, nem szórják ki az emberek 15 éves korukban... Az én osztályomban is volt olyan ember, aki csak aludni járt be. Ha éppen ébren volt, akkor meg fegyelmezni kellett, mert mást se csinált, csak zavarta a többieket... Most ennek van értelme?
Igazuk van a FIDESZ-nél. Aki nem akar tanulni, az ne tanuljon. Majd rájön, hogy hülyeséget csinált. Most az, hogy megbukik hatszor, és 18 évesen megy bele a vakvilágba érettségi és tudás nélkül, viszont hátráltatva az oktatást, és a többieket, mi a fenéért jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!