Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egy tisztes...

Miért van az, hogy egy tisztességesen dolgozó (egyetemet végzett) ember nem tud megélni, hanem csak a "vállalkozó"-nak nevezett (adó) csaló, rabló, embertársait átverő ember érvényesülhet?

Figyelt kérdés
Tisztelet a kivételnek (amiből nincs sok).
2011. márc. 2. 18:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet utánuk csinálni.. Vállalkozókra szükség van, turizmus meg bölcsész diplomásokra nincs, ennyi. Ha nem lennének vállalkozók nem 10% lenne a munkanélküliség hanem 30.
2011. márc. 2. 19:40
 12/25 A kérdező kommentje:
Amúgy nem vagyok egyetemet végzett. Ezt csak azért írtam, hogy szemléltesem azt, hogy egy "vállalkozó" még a legképzettebb embereknél (pl. orvos, vagy egy középiskolai/egyetemi tanár) is sokkal jobban keres, ami szerintem nevetséges.
2011. márc. 2. 19:45
 13/25 A kérdező kommentje:

"Ha nem lennének vállalkozók nem 10% lenne a munkanélküliség hanem 30."

Ezt nem hinném. A vállalkozók agyondolgoztatják az embereket. Egy ember 2-nek vagy 3-nak a helyét tölti be, úgyhogy a 8 órás munkaidőből hamar 10 lesz, ami persze nincs megfizetve. Dehát kell a profit, mert kell venni egy új BMW-t a fiúnak, igaz még csak most lett meg a jogsija...

2011. márc. 2. 19:54
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed nevetséges és provokatív!

Vállalkozó vagyok, 4 embernek adok munkát (most ennyien is elbírjuk), így 4 emberrel kevesebbnek fizetnek munkanélküli segélyt.

Nem élünk túl jól, (hiába feltételezed) és én legalább beletettem egy pici pénzt a vállalkozásba, azért hogy ezzel bevételem, némi hasznom legyen. Ezért vettem fel hitelt, a házamat fedezetül adtam. Most nagy nehézség árán, minden készletet kiárulva tudom fizetni a részletet.

Utána már nem lesz mit eladni.

Most akkor melyik részét irigyled a vállalkozói életből?

2011. márc. 2. 19:55
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Milyen vállalkozó vert át téged? És miért általánosítasz?

A vállalkozó legalább fizet adót, a munkanélküli nem!

Az irigység nem jó tanácsadó, legyél te is vállalkozó és akkor te is megtudod.

2011. márc. 2. 20:01
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Okos vagy mondhatom, biztos jó sok vállalkozót ismersz. Van olyan is amit írtál, meg olyan is, akinek van max. 2-3 alkalmazottja, ezek az alkalmazottak dolgoznak napi 8 órát (ha valamit nagyon be kell fejezni határidőre, akkor persze van hogy többet), a főnök meg dolgozik napi 10-et + emellett még otthon is dolgozik este, és még pluszban hétvégén is, és mégsem jár BMW-vel, és nem lakik villában sem. Ja, és van olyan alkalmazott is, aki tisztességes módon, napi 4-5 óra munkával (néha többel) keres meg egy rakat pénzt, és BMW-vel jár, családi háza van. Mind a kettőre van példa a rokonságomban. Szóval erős túlzás azért, hogy egy tisztességesen dolgozó ember nem tud megélni. Aki rosszul választ szakmát, az nem tud megélni. Az meg szerintem teljesen magától értetődő, hogy mindenhol a főnök jár a legjobban.
2011. márc. 2. 20:01
 17/25 A kérdező kommentje:

Nem irigységből írtam ezeket, ez csak egy kérdés.

Én szinte csak ilyen vállalkozókat ismerek, meg szinte csak ilyenekről van tudomásom, amiket ide leírtam. Voltam jópár állásajánlaton is, meg az ismerősök is mesélnek ilyen dolgokat, amiket az előbb írtam.

Persze vannak kivételek, ezt írtam a kérdésben is...

2011. márc. 2. 20:19
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

A kiskaput mindenki megtalálja (kivétel nélkül). Akár vállalkozó, akár egyetemet végzett. Akár kétkezi alkalmazott, akár közalkalmazott, akár politikus.

Teljesen mindegy, hogy mit dolgozik az ember. Nem tudom, milyen körökben mozogsz, ahol csak makulátlan, talpig becsületes ember van. Nagyon kiélezted ezt a kérdést a vállalkozók lejáratására, pedig máshol is lehetne keresgélni.

2011. márc. 2. 20:38
 19/25 anonim ***** válasza:
84%

Mindent annyiért lehet eladni, amennyit a reménybeli vevő hajlandó fizetni érte.

Ma az álláspiac is a kapitalista piacgazdaság része. Lehet bármennyi diplomád és fényes elméd, ha nem tudod eladni a tudást. Sajnos a nagy dumás simlisek mindig is jobban érvényesültek mint a szerény nagy tudású emberek. Most nem csalókra és bűnözőre gondolok, hanem azokra akik jól tudnak helyezkedni.

Mindenhonnan azt hallani, hogy meg kell tanulni menedzselni magad. Az államot nem érdekli, hogy van-e munkád. A vállalkozót nem érdeklik a személyes sirámaid.

A vállalkozó vásárol. Munkaerőt vásárol a húspiacon. És olyan áron vásárol amilyen áron kap. Az már csak rajtad múlik, hogy el tudod hitetni a munkáltatóval, a te munkád annyit ér amennyit szeretnél kapni érte.

Emellett neked több hasznot kell termelned a cégnek mint amennyibe a foglalkoztatásod kerül.

Ez tiszta üzlet érzelmek nélkül.

A tisztességesen dolgozó szegény sorsú egyetemet végzett embert úgy hívják lúzer.

2011. márc. 2. 23:10
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
érdekelne, hogy mi a szakmád kérdező!
2011. márc. 2. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!