Ausztriába kell cukrot vennünk?
Hogy mért keres itt? Hála az EU-nak, a cukorrépa termesztés negyedére lecsökkent, fel kellett számolni az addigi földeket. 12 cukorgyár volt, jelenleg 1 üzemel. Köszönjük EU. A mostani cukorgyár az ország cukorigényeinek harmadát fedezi ( maradékot be kell hoznunk, régebben inkább ment exportra). A cukor világpiaci ára megemelkedett jócskán, a hazai termés nagyon rossz volt a környezeti "katasztrófák" miatt.
Én is osztrákoktól hoztam be cukrot, 65 cent / kg Hofferban. Szokjunk hozzá, hogy ez az ágazat is tönkrement, immáron 6 éve.
Mégis furcsa, hogy paprikát Marokkóból, hagymát Kínából, cukrot Brazíliából, dinnyét Spanyolországból kell hozni, pedig állítólag Magyarország egy agrár ország.
Iparunk régóta nincsen, most már mezőgazdaságunk sincsen.
Magyarország a munkanélküliek, biztonsági őrök, és műkörmösök országa.
Orvosok, tanárok, szakemberek menekülnek külföldre.
Erre aztán lehet jövőt építeni.
"Milyen erkölcsi megfontolásból lenne szégyen, hogy egy termék másutt olcsóbb?"
Szerinted Gézukám?
Bányai Károllyal egyetértek, hogy szakmailag lebutították a mezőgazdasági termelőket. Én 40 évesen az iparból cseppentem az őstermelésbe. A vidéki emberek mélyen lenéztek, hogy számítógéppel akarok állatokat „etetni”.
Ők várták a felvásárlót, én a vevők helyébe vittem, a feldolgozott élelmiszert.
A vidéki termelők vették a drága rosszminőségű tápot. Én magam elkészítettem a recepteket, és jó minőségű alapanyagokból kevertem össze a „tápot”. Az, hogy ide jutott a mezőgazdaság/élelmiszeripar, két oka volt/van, a politika, és termelő.
Mindkét fél kritikán aluli munkát végzett/végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!