Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy a távoli...

Elképzelhető, hogy a távoli jövőben csak egy ország, egy nyelv, egy kultúra marad fenn?

Figyelt kérdés
Olyasféle értelemben kérdezem, hogy az evolúcióban is az erősebb érvényesül és akkor ilyen alapon egyre kevesebb nép lesz, míg végül a legerősebb marad. Vagy ennek manapság már nincs alapja?
2011. febr. 7. 18:58
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:30

"Miféle tűzszünet? Jelenleg is vagy 50 fegyveres konfliktus van folyamatban. A koreai, vietnami, kongói és szudáni háborúban milliók haltak meg. De erőszakos határmódosítás nem történt, vagyis nem fognak birodalmak születni."

Világháborúkra próbáltam célozni. Az, hogy afrikában halomra ölik egymást az mióta meghatározó? Vagy annak milyen világpolitikai súlya van?

"Ha nem tűnt volna fel, pl. az USA jelenleg két nagyobb háborúban is részt vesz."

Szerinted az háború, ha az USA a tálibokkal harcol? Úgy látszik nagyon elbeszélünk egymást mellett. Én háború alatt azt értem, hogy a fejlett országok harcolnak egymás ellen. Nevetségesen hangzik, mert annyira összefonódott a világgazdaság, blablabla... Ismerem az érveket.

"Csak éppen nem az a célja, hogy annektálja Afganisztánt és Irakot és az angolt tegye hivatalos nyelvvé ezekben az országokban, hanem teljesen más céljai vannak."

Ezt viszont te állítod én ilyet nem mondtam, ill. nem ilyen kontextusban, hanem úgy még eljöhet az idő amikor ilyenre sor kerülhet. Egy szóval sem említettem az USA-t ebben a szerepben.

2011. febr. 7. 23:04
 22/23 anonim ***** válasza:

23:04

"Szerinted az háború, ha az USA a tálibokkal harcol?"

Igen, az egy háború. Tudod: haderők fegyvereket sütögetnek el egymásra hadicélok elérése érdekében. Ez háború.

"Én háború alatt azt értem, hogy a fejlett országok harcolnak egymás ellen."

Olyan nincs. Világgazdasági rendszer van, egy háborúban mindenki vesztene. Igazán fejlett országok közt már régóta nincs háború és nem is lesz.

"Nevetségesen hangzik, mert annyira összefonódott a világgazdaság, blablabla... Ismerem az érveket."

Igen, és ezek az érvek teljesen helytállóak, leírják a világot, amiben élünk. Elképzelhetsz egy meseországot, ahol nem így van, de most mi a valóságban élünk és azt latolgatjuk, hogy ebben a valóságos világban milyen folyamatokra van kilátás.

"Egy szóval sem említettem az USA-t ebben a szerepben."

Akkor viszont ha az USA-t még csak nem is említed, akkor nagy kérdés, ugyan melyik ország építhet ki birodalmat. Laosz? Ecuador?

2011. febr. 8. 00:12
 23/23 A kérdező kommentje:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:12

"Igen, az egy háború. Tudod: haderők fegyvereket sütögetnek el egymásra hadicélok elérése érdekében. Ez háború."

Hát asszimetrikus háború, háborúban két szemben álló hadsereg van.

"Olyan nincs. Világgazdasági rendszer van, egy háborúban mindenki vesztene. Igazán fejlett országok közt már régóta nincs háború és nem is lesz."

Kis naív. Honnan tudod, hogy ha elfogynak az erőforrások, akkor nem tör ki egy? Ja és nem az olajra gondolok!

"Akkor viszont ha az USA-t még csak nem is említed, akkor nagy kérdés, ugyan melyik ország építhet ki birodalmat. Laosz? Ecuador?"

Ugyan már! Ezzel azt feltételezed, hogy örökkön örökké a szentséges USA lesz szuperhatalom. Pedig nem! De amúgy igen Ecuador is lehet akár a távoli jövőben. Ez miért kizáró tényező? Annó az Egyesült Királyság a bolygó harmadát uralta, pedig kisebb volt mint a Magyar Királyság. Egy kis szutyok. Ennyit erről!

2011. febr. 8. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!