Megkaptátok a januári fizetést már?
Igen, ugyanannyi maradt, mint tavaly volt.
Valóban helyes, hogy a kormány adópolitikájával támogatja a gyerekvállalást, mint befektetést a társadalom jövőjébe. És inkább azokat kívánja gyerekvállalásra, vagy további gyerekek vállalására ösztönözni, akik jövedelmi viszonyukból adódóan inkább megtehetik a gyerekek tisztes felnevelését. Csak sokan éppen kényelemből nem vállaltak gyereket. És nem az a cél, hogy a segélyekből élő cigányság további népszaporulatát támogassák szoci módra. (Piros pont a kormánynak.)
Igaz, az is, hogy a kiskeresetű, gyerek nélküli keresők rosszabbul járnak valamivel az új adórendszerrel. Ugyanakkor a közszférában megkapják ennek kompenzálását, tehét nekik nem lesz kevesebb a borítékjukban. Az MSZP-kormány legutóbb a közszféra nettó bérét csökkentette a 13. havi bér elvételével. Most a vállalati szférában szívnak egy kicsit az ottani alacsony keresetűek.
Ennek a szabályozását tényleg egy kicsit okosabban kellett volna megalkotni, hogy valóban senki se kaphasson nettóban kevesebbet, mint tavaly. Ezek az emberek valóban joggal háborognak a bérük csökkenése miatt. Ezért fekete pont jár tőlem is a Fidesznek.
ma 14:54
Milyen bruttó bérrel lehet havi 8 ezret veszteni?
Nekem sehogy sem akar kijönni. 250 ezres bruttóval lehet kb. 6 ezret veszteni, de 8 ezres veszteséget nem tudok kihozni. Tévedek, a kalkulátor téved, te tévedsz vagy hazudsz?
15:18
"Igaz, az is, hogy a kiskeresetű, gyerek nélküli keresők rosszabbul járnak valamivel az új adórendszerrel."
Ők meg vagy pályakezdő fiatalok, akiknek gyorsan nőni fog a bérük, illetve később családot alapíthatnak, vagy pedig felnőtt gyerekkel rendelkező, idősebb munkavállalók, akiket akár a gyerekük is támogathat.
"Nem vagy hajlandó gyereket vállalni, amíg nem tudsz neki lakást adni az érettségi napján, vagy nem tudsz neki gyerekszobát biztosítani, vagy amíg nem tudtok még a gyereknevelés mellett is nyaralni menni. Ezt értem, és emberileg megértem, elfogadom. A hozzá fűzött politikai maszlagot nem fogadom el. "
Én nem. Mér kéne a kölöknek lakást adni? Menjen albérletbe aztán majd megkeresi idővel a rávalót.
"Most nehogymár azzal jöjjetek, hogy régen mezitláb jártak iskolába. Akkor ez a követendő példa???? Te minek internetezel?? Régen az se volt!!!! Mégis éltek az emberek!!! Mobiltelefonod van??? Minek???? az se volt régen, mégis felnőttél vhogy. "
Csak tudod tündérke mi megengedhetjük magunknak, nem mi nyérvogunk itt, hogy létbizonytalanságban élük. Te miért internetezel, vagy mobiltelefonálsz ha létbizonytalanságban élsz?
Azért hogy aztán legyen miről panaszkodnod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!