Megkaptátok a januári fizetést már?
A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:52
Akkor először azt tanítsa meg a kormány, hogy éljünk meg négyen havi 5400 ft-ból, ugyanis ha minden számlát befizetek, és levonják az összes hitelt, ennyink marad a megélhetésre, két gyerekkel.
Esetleg tanítsa meg a két éves gyereket, hogy lássa el magát egyedül, hogy gyújtson be, hogy csináljon kaját, és akkor én is elmegyek dolgozni, mert nem kell senki, aki vigyáz rá.
Külön örülök, hogy a kormány inkább 40 év munkaviszony után nyugdíjazza a nőket, hogy ne kelljen bölcsit nyitni, majd a nagyi vigyáz rá...
Ide most egy igen cifra, több soros káromkodást is tudnék írni, de nem teszem.
ma 11:04
Létbizonytalanság? Ugye nem mondod komolyan? 100 éve, amikor Magyarországon még a döngölt padló dívott, meg a gyerekek mezítláb mentek iskolába (ha egyáltalán mentek), és egy szoba-konyhás munkáslakásban 6-8 ember zsúfolódott, akkor bezzeg született családonként 4 gyerek. Ma egy szegény proli úgy él, mint 100 éve a középosztály. Nehogy már azt meséld be nekem, hogy most van "létbizonytalanság" és ezért nem vállalnak az emberek gyereket.
Vagy ott a másik kedvenc példám: Ugandában 6 gyereket szül egy nő, Japánban átlagosan 1,2-t. Hol nagyobb a létbizonytalanság?
Szóval ne fárassz ezekkel a süket dumákkal. Létbizonytalanság, persze. Nem létbizonytalanság, hanem kényelmesség.
11:22
"ha minden számlát befizetek, és levonják az összes hitelt"
A hitelfelvétel az hogy volt? Valaki pisztolyt nyomott a halántékodhoz, hogy vegyél fel hitelt, vagy agyonlő?
Vagy egyszerűen rossz döntést hoztál, kockáztattál, azt hitted, hogy meg tudod jósolni a svájci frank árfolyamát?
11:08
"csak mert mi nem vagyunk cigányok, hogy egy szobában nyomorogjon a család..."
Elárulom, hogy egy magyar munkáscsaládban olykor 1 család + 1-2 albérlő is "nyomorgott" egy szobában 1900 körül. És ők még mindig magasabb társadalmi réteg voltak, mint mondjuk az uradalmi cselédek. Ott 6-8 gyerek is "nyomorgott" a 2 családdal egy szobában.
Nem vagy hajlandó gyereket vállalni, amíg nem tudsz neki lakást adni az érettségi napján, vagy nem tudsz neki gyerekszobát biztosítani, vagy amíg nem tudtok még a gyereknevelés mellett is nyaralni menni. Ezt értem, és emberileg megértem, elfogadom. A hozzá fűzött politikai maszlagot nem fogadom el.
A tény nem az, hogy "nem vagy te cigány", hanem a tény az, hogy kényelmes vagy.
Most akkor valld be nyugodtan, hogy kényelmes vagy, és kényelmi okokból nem akarsz családot, mert szinglinek vagy fogyasztónak lenni jobb. OK, az állam ezt a döntésedet elfogadja, de ne várd azt, hogy jutalmazza is, mert az ország jövője szempontjából nem ez, hanem a gyermekvállalás előremutató.
Ne próbálj már erényt csinálni abból, hogy kényelmesebb és önzőbb vagy, mint sokan mások, vagy mint a régen élt emberek, vagy legalábbis ne hisztizz, ha az állam olyan adórendszert vezet be, ami a hosszú távú államérdeknek kedvez.
én csak holnap kapom.
+25e
ebből 10e, amit a gyerek után kapok, a többi fizetésemelés.
14:23
"Ha neked kényelmesség, hogy oda nem pottyantunk gyereket"
Ha neked gyereket szülni "pottyantás", akkor jobb is, hogy nincs gyereked.
"De hogy itt nem lehet előrejutni legális munkával az biztos..."
Ha lenne gyereked, emelkedne a nettó béred. Úgyhogy fejezd be az idétlenkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!