Hogy illik egymáshoz a Jobbik és a kereszténység?
Volt alkalmam - nem szórakozásból - részt venni jó néhány Jobbikos programon, és ugye egyébként is ismert, hogy a párt erősen a kereszténység felé húz.
De... nekem olyan végtelenül álszentnek tűnik ez az egész.
Sokszor hallottam, ahogy Istenre, a Bibliára hivatkoznak, aztán fél perc múlva már gyűlölettel teli hangon beszélnek azokról a "mocskos" cigányokról, zsidókról, románokról, egyéb népcsoportokról. Nem az egyént kritizálják, hanem úgy alapjába véve az egész népcsoportot.
Holott a kereszténység épphogy a szeretetre tanít, azt állítja a vallás középpontjába, a megbocsátás, a bizalmat, egymás segítését.
De a Jobbik épp ellenkezőjét teszi, gyűlölködik, fél évszázados sérelmeket hoz fel újra és újra és újra, ahelyett, állandóan a múltba nyúl vissza ahelyett, hogy a jelenen próbálna javítani.
Olyan hangon beszél másokról, amiből teljesen hiányzik a felebaráti szeretet, de még a tisztelet is. A Jobbikos oldalak, gyűlések, elvek mind arról szólnak, hogy mi szegény magyarok jogosan utáljuk azokat a szemét többieket - akiket Isten szeret.
A nagy vallásosság közepette épp magukat hazudtolják meg, "testvéreiket" alázzák és vetik meg.
Tényleg nem veszik észre, mennyire álszent ez az egész?
Én sem értem. Mint ahogy azt sem, hogy ilyenkor jönnek a Jobbikosok, lehazugoznak, azt mondják, hogy nem igaz hogy a Jobbik nem keresztényi, nem igaz hogy gyűlölködik, és ők is elkezdenek gyűlölködni. Mint ahogy most is, egyből a gyűlölettől kezd el fröcsögni, a kedves Jobbikos, bizonyára a keresztényi szeretettől fűtötten.
De azt sem értem, hogy miért kell a palesztinok pártját fogni. Hiszen egy keresztény embernek mindenkit egyaránt sajnálnia kell, ha az szenved, legyen az zsidó , vagy legyen az arab!
Sőt, akkor is sajnálni kell ha az egy rossz ember, hiszen meg kell bocsájtani az ellenünk vétkezőknek is!
És akkor ehhez jön még, hogy a Jobbik folyton az ősmagyarokkal van elfoglalva.
Amúgy meg, a keresztények mikor gyakorolták a keresztényi szeretetet a valóságban? Gondolok a pápákra, akik a keresztényi szeretet nevében háborúztak, vagy inkvizítorok, akik a keresztényi szeretet nevében lazán embereket mészároltak.
A lényeg, a Jobbik és a Jobbikosok nem keresztények. Meghazudtolják a vallásukat. Márpedig a kereszténység szerint ez is bűn lenne...
"Hogy illik egymáshoz a Jobbik és a kereszténység?"
Sehogy. A Jobbik az ember legalantasabb ösztöneire próbál hatni - gyűlölet, irigység, düh, félelem - a kereszténység szemében meg ezek bűnök, és a kereszténység elméletileg (ha nem is mindig sikerült a gyakorlatban) harcolt ezek ellen a jelenségek ellen. A keresztény emberideál kb. 180 fokos ellentéte az átlag jobbikosnak, aki vérben forgó szemekkel követeli, hogy akasszák fel ezt, gázosítsák el amazt, le a zsidókkal, ki a cigányokkal, stb. stb.
"Sokszor hallottam, ahogy Istenre, a Bibliára hivatkoznak"
Ennek egyetlen funkciója, hogy a zsidókkal szemben pozicionálják magukat. Mint a 40-es években, amikor a politikában a "keresztény" szó azt jelentette, hogy "nem zsidó". Pl. "keresztény származású".
"Tényleg nem veszik észre, mennyire álszent ez az egész?"
Nem érdekli őket, hogy álszent-e vagy sem. A jobbikosok FÉLNEK és DÜHÖSEK. Ez a két fő érzelmük van. Félnek a mindenféle összeesküvésektől (valójában persze attól, hogy nem lesz munkájuk, vagy elszegényednek stb.), meg dühösek azokra, "akik miatt" nem élnek jól (természetesen sosem ők maguk hibáztak, nem is a vak balszerencse a bajok oka, hanem a zsidók, cigányok vagy a nem jobbikosok). Más nem érdekli őket. Amikor az ember dühös vagy retteg, akkor az agya fejlettebb funkciói háttérbe szorulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!