Meg oldódna-e a magyarok eladósodása, ha új államot alapítanánk?
Ugyanezt csinálta a Szovjetunió is, amikor megdöntötte a cári Oroszországot.
Röviden: Nem működött.
Pontosabban működött, mert volt elég potenciáljuk az önellátásra (már amennyire ez lehetséges volt), de ezzel gyakorlatilag csak azt érték el, hogy mindenki megvetette őket a világon (azokat kivéve, akik követendő példának tekintették, pl. a magyar Tanácsköztársaság).
Szóval egy ilyen húzás politikai öngyilkosság lenne.
Gondolod, hogy az bárkit is érdekel, hogy azt a területet már nem Magyarországnak, hanem mondjuk Ubungának hívják? A kölcsön az kölcsön. Ha magánszemély vette fel, akkor meg pláne. Ha hússzor váltasz állampolgárságot, a felvett kölcsönt akkor is vissza kell fizetni.
Az államadósság már nem ennyire egyértelmű, de komolyan elhiszed, hogy bárki is belenyugszik, hogy megszűnt az az ország, aminek kölcsönadott, ezért nem kapja vissza a pénzét?
Köszi a gyors választ.
Pontosabban én arra gondoltam, hogy az adósságot Magyarországra vetették ki, és nem az emberekre. Nincs érte felelős, tehát rengeteg ember csak szerencsétlenül járt ezzel, mert itt él.
Vagy lehet hivatkozni akár arra, hogy Magyarországtól teljesen független állam.
"Pontosabban én arra gondoltam, hogy az adósságot Magyarországra vetették ki, és nem az emberekre."
Jogilag igen. De ettől függetlenül az adósságot ki kell fizetni. Ha az adott állam megszűnik, akkor annak jogutódjaira, vagy a területét birtokló államra hárul ez a feladat.
"Vagy lehet hivatkozni akár arra, hogy Magyarországtól teljesen független állam."
Az teljesen lényegtelen. Amíg van Magyarország, addig Magyarország fizeti, amint megszűnik és a helyét (térben és/vagy a világban betöltött pozícióiban) egy új állam veszi át, onnantól az új államnak, mint jogutódnak, vagy az egykori államot birtoklónak kell fizetnie.
Gondolom te sem örülnél, ha kölcsönadnál valakinek (itt nem személyre gondolok) és az arra hivatkozva, hogy ő megváltoztatta a nevét, és már nem ugyanaz, nem lenne hajlandó egy lukas garast sem fizetni.
Igazatok van, köszönöm a segítséget!
Üdv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!