Ha lenne egy gyáratok ti alkalmaznátok e vagy nem robotokat?
Én személy szerint alkalmaznék. A hétvégén is láttam egy műsort amiben az autógyárban a teljes karosszériamunkát robotok végezték. Sokkal gyorsabbak mint az ember, nem kér fizetést, napi 24 órán keresztül dolgoznak. A cégtulajdonosoknak a cég érdekeit kell nézni és hogy minél nagyobb legyen a haszon.
Tudom ilyenkor az jön, hogy az akkor kevesebb embert kell alkalmazni. De ez a gyárakat nem érdekli. Így nem tudnának olyan nagy tömegben autót gyártani és ebből következne, hogy többszöröse lenne az autók ára. Ezt persze senki nem akarná.
"szerintem ha mindenki igy gondolkozna mint te, mar reg csodbe ment volna az osszes ceg es a vilag nem vilag lenne."
Ez baromság! Mégis akkor miért alkalmazzák az ipari robotokat, ahol csak megéri? Nem kell a nagymelós duma, az ipariforradalom idejében is voltak géprombolók...
Nyílván a kis- és középvállalatok nem fogják alkalmazni.
dolgozzanak csak robotok az emberek meg csinálják azt amiben örömüket lelik.. ennyi..
ne mondja senki, hogy jobb világ volt amikor napi 12 órában lehetett kézzel szenet csákányozni..
"egy robot ára kb. száz munkás tiz éve munkabérébe kerül"
Ha egy munkás keres 100E-t akkor egy robot 12Milliárd?
Na ne. Ennyiért egy egész gyárat fel tudsz építeni.
Egy robot ára 200-300 Millió körül van.
HA ez nem lenne gazdaságos akkor vajon miért ez alkalmaznak a nagy autógyárak?
mert vannak amit csak robotok tudnak elvegezni.
pl nyil egyenesen hegeszteni
osszepreselni egy alu lemezet
meg ilyen hasonlok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!