Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha lenne egy gyáratok ti...

Ha lenne egy gyáratok ti alkalmaznátok e vagy nem robotokat?

Figyelt kérdés

Én személy szerint alkalmaznék. A hétvégén is láttam egy műsort amiben az autógyárban a teljes karosszériamunkát robotok végezték. Sokkal gyorsabbak mint az ember, nem kér fizetést, napi 24 órán keresztül dolgoznak. A cégtulajdonosoknak a cég érdekeit kell nézni és hogy minél nagyobb legyen a haszon.

Tudom ilyenkor az jön, hogy az akkor kevesebb embert kell alkalmazni. De ez a gyárakat nem érdekli. Így nem tudnának olyan nagy tömegben autót gyártani és ebből következne, hogy többszöröse lenne az autók ára. Ezt persze senki nem akarná.

2010. dec. 13. 19:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
szerintem ha mindenki igy gondolkozna mint te, mar reg csodbe ment volna az osszes ceg es a vilag nem vilag lenne.
2010. dec. 13. 19:41
 2/12 anonim ***** válasza:

"szerintem ha mindenki igy gondolkozna mint te, mar reg csodbe ment volna az osszes ceg es a vilag nem vilag lenne."

Ez baromság! Mégis akkor miért alkalmazzák az ipari robotokat, ahol csak megéri? Nem kell a nagymelós duma, az ipariforradalom idejében is voltak géprombolók...

Nyílván a kis- és középvállalatok nem fogják alkalmazni.

2010. dec. 13. 19:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha több bevételt hoz, mint kiadás, akkor természetesen alkalmaznék. Persze ahhoz először kell egy termelő vállalatot alapítanom:D
2010. dec. 13. 19:44
 4/12 anonim ***** válasza:
egy robot ára kb. száz munkás tiz éve munkabérébe kerül
2010. dec. 13. 19:45
 5/12 anonim ***** válasza:

dolgozzanak csak robotok az emberek meg csinálják azt amiben örömüket lelik.. ennyi..

ne mondja senki, hogy jobb világ volt amikor napi 12 órában lehetett kézzel szenet csákányozni..

2010. dec. 13. 19:46
 6/12 BlackSword ***** válasza:
Persze... Meg egy kutyát és egy embert is... A robot dolgozna, az ember enni ad a kutyának, és a kutya vigyázna arra, hogy a robothoz az ember ne nyúljon...
2010. dec. 13. 19:48
 7/12 A kérdező kommentje:

"egy robot ára kb. száz munkás tiz éve munkabérébe kerül"

Ha egy munkás keres 100E-t akkor egy robot 12Milliárd?

Na ne. Ennyiért egy egész gyárat fel tudsz építeni.

Egy robot ára 200-300 Millió körül van.

HA ez nem lenne gazdaságos akkor vajon miért ez alkalmaznak a nagy autógyárak?

2010. dec. 13. 20:05
 8/12 A kérdező kommentje:

Ha olyan rosszak a robotok akkor a komoly cégek miért alkalmazzák?

[link]

600 robot.

2010. dec. 13. 20:11
 9/12 anonim ***** válasza:

mert vannak amit csak robotok tudnak elvegezni.

pl nyil egyenesen hegeszteni

osszepreselni egy alu lemezet

meg ilyen hasonlok.

2010. dec. 13. 23:16
 10/12 anonim ***** válasza:
Én személy szerint alkalmaznék kb. 100-200 mérnököt, a többi meg robot lenne. Zárt rendszerű gyár, nuku lopás. Ja, és egy idő után olcsóbb a termék is.
2010. dec. 14. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!