Az angolszász vagy a német kultúrkör szimpatikusabb neked?
"Karl Marx nem élt az NDK-ban! jaj de gyerek vagy még"
Írtam egy szóval is, hogy az NDK-ban élt? Írtam?!
"amiből kialakult az NDK kultúrája, és amiben Karl Marx nevelkedett"
Hol szerepel ebben, hogy "Karl Marx az NDK-ban élt"?????
"Hol szerepel ebben, hogy "Karl Marx az NDK-ban élt"?????"
Ebben szerepel: "amiből kialakult az NDK kultúrája, és amiben Karl Marx nevelkedett" tehát: a kialakult NDK kultúrában nevelkedett Karl Marx! Vagy csak elírtad?
Akkor úgytűnik elírtam, illetve rosszul értelmezted.
Azt akartam írni, hogy azért tetszik jobban a német kultúrkör, mert abban nevelkedett Karl Marx és abból alakult ki az NDK kultúrája
utolsó figyelmébe: [link]
:DDD
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:09
Igen, de Anglia ill. UK már nem is annyira angol-szász, szerintem már eléggé el Európaisodott. Viszont most az amik "visszatámadnak" és már ott is nyomatják az undorító, hányinger focijukat(ill. amit annak csúfolnak).
Viszont az angol-szász építészet éppúgy megvan Ausztáliában, Új-zélandon, mint Amerikában.
Ja és Ausztrál kocsik is ocsmányak.
Visszatérve UK-re. Azért ők sem piskóták. Kimondottan rühellem, hogy olyan maguknak valók, mintha még mindig lenne Brit-gyarmatbirodalom. Vonakodnak minden EU integrációtól és ez nagyon szúrja a szemem. Még az is felháborító, hogy a VILÁG megegyezett a metrikus rendszer használatában, de ők nem, ők vonakodnak. Még metrikus mártírjaik is vannak, egyszerűen nevetséges! Úgy viselkednek, mintha egy rohadt mértékegység felvétele a kultúra elvesztésével járna.
Nekem épp ellenkezőleg, nagyon tetszik, hogy a britek ennyire őrzik a különbözőségüket. Egy igazi angol valószínűleg vérig sértődne, ha meghallaná, hogy leeurópaizod :) A mértékegységekről annyit, hogy kb olyan, mintha nekünk az integráció nevében fordítsuk meg a neveinket, mert miazhogy elől van a családnév.
Mindenesetre különbözőek vagyunk, nyilván kinek, mi a szimpatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!