Mi van most ezzel a magánnyugdíjpénztáras dologgal?
Sosem foglalkozok a politikával, most viszont azért ez számít nekem is, mivel tag vagyok.
Olvastam dolgokat, de valahogy nem értem. Nem vagyok egy buta ember, de ehhez valahogy mégis butának érzem magam. Nem igazán értem, hogy mi van most.
Ha mindenkinek az a jó, ha átlép, akkor miért is maradna bárki? Nem értem, mit akar ezzel az állam.
Valaki el tudná magyarázni rendesen?
Sajnos már én sem tudom mi a jó döntés, mert már semmi sem garantálja, hogy nyugodt nyugdíjas éviem lesznek.
Marad az egyéni megtakarítás, de a mellékelt ábra azt mutatja, ha tudják, hogy van bármikor elvehetik.
Szóval marad a kispárna!
Bocs, de kereső...
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__133..
a negyedik kifejti bőven.
Szoktam keresni, nem tudom, most miért nem tettem.
Köszönöm a linket. Most már nagyjából értem, csak még nem tudom eldönteni, hogy átlépjek-e vagy nem. Van egy olyan érzésem, hogy így is-úgy is rosszul járunk, elvégre ez Magyarország.
Egyébként 22 éves vagyok, szóval nagyon messze van még a nyugdíj. Ki tudja mi lesz addig.. Teljesen kiszámíthatatlannak tűnik.
A kedves 4.megmagyarázó a link alatt véletlenül, vagy lehet nem is véletlenül kifelejtette a magyarázatából először is, azt hogy amíg a munkástól vonják a nyugdíjalapot addig a munkás munkaadójától is vonják ugyanezen jogcímen a munkás jövedelme után a 24%-ot , amit eddig nyugdíjáruléknak nevezetek tegnaptól , nyugdíjadónak.
Másodszor azt is ki sikerült kifelejtenie még a 4. magyarázónak , hogy a magánnyugdíjpénztáraknak úgy hogy kifizetéseik gyakorlatilag még nem is voltak olyan jól tudtak gazdálkodni a befizetett pénzekkel ,hogy az eltelt 10 év alatt hogy 0,75% gyarapodást sikerült felmutatniuk. Ugyanakkor a főnökeiknek és az alkalmazottaiknak szokatlanul kiemelt fizetéseket (prémiumokat)tudtak biztosítani.
Szal a kecskére bízott káposzta esete forog fenn.
Egyébként ráérsz még a nyugdíjjal foglalkozni bár 20al öregebb vagyok nálad ,én nem sok esélyt látok rá , hogy valaha is nyugdíjas leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!