Ingatlan (Földhivatalból kikért) térképről hogyan tudom megállapítani (rá van írba hogy méretlevételre nem alkalmas) hogy meddig hány méter hosszan terül el egy hrsz? Földmérőt kell hívni vagy mit kell csinálni?
Figyelt kérdés
Fontos lenne tudnom meddig megy/ér a saját tulajdonom?tegnap 11:15
1/4 anonim 

válasza:

Hivatalosan kérd ki és földmérővel jelőlöltesd, hitelesíttesd.
2/4 anonim 

válasza:

3/4 anonim 

válasza:

Nem tudom neked fontos-e hogy tudd hol van a telked határa.
Én szeretem tudni hogy meddig az enyém és mi nem az enyém.
Azért jó ha földmérőt hívsz mert ő hivatalból értesíteni fogja a szomszédaidat is és nekik is rá kell bólintaniuk arra amit a földmérő kitűzött. Ha nem tetszik nekik akkor kérhetnek felülvizsgálatot.
4/4 anonim 

válasza:

A területből vissza lehet számolni a méretarányt, de nem egyszerű, mert jellemzően nem derékszögű háromszögekre lehet felosztani a területet. De nagyjából (plusz mínus egy méter) belőhető a helyzet. Ja, arra is figyelni kell, hogy a térkép, és a négyzetméter is vízszintes vetületre értendő, tehát ha lejt a terület, azt is figyelembe kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!