Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Azzal, hogy valaki "lipsizik",...

Azzal, hogy valaki "lipsizik", vagy csak simán szitokszóként használja azt, hogy liberális mit is fejez ki? Azt, hogy Ő egy diktatúrában akar élni?

Figyelt kérdés

"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt."

Szerintük ez egy rossz dolog?

Nekem nagyon furcsa, hogy mennyien vannak azok akik óhajtják, hogy sérüljenek a jogaik és a személyes szabadságuk...

Vagy ha nem rossz dolog szerintük sem a liberalizmus, akkor miért használják ennyit ezt a kifejezést pejoratív céllal?

tegnap 11:34
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
30%

"Szerintük ez egy rossz dolog?"

-Képzelt nemek ráerőltetése a társadalomra

-gyerekek agymosása képzelt nemekre

-vademberek beköltöztetése és a sajátjaink kiköltöztetése a lakásából

-drogliberalizáció

mind rossz dolgok...

tegnap 11:45
 2/17 anonim ***** válasza:
54%
A modern libisknek nem sok közük van a klasszikus liberalizmushoz. Pl a libsik imádják a cenzúrát.
tegnap 11:47
 3/17 anonim ***** válasza:
82%
Ilyenkor az elvakult woke szélsőbalosokra céloznak gondolom, nem a normális definíció szerinti liberálisokra.
tegnap 11:48
 4/17 anonim ***** válasza:
91%
A legtöbb fideszes aki libsizik meg balliberálisozik az kifejezetten a progresszívokra gondol.
tegnap 11:59
 5/17 A kérdező kommentje:

#3.

De a wokeizmusnak nem tudom, hogy mi köze van akár a liberalizmushoz, vagy a szélsőbalhoz... Én liberálisnak vallom magam, de jobboldali vagyok, a liberalizmus alapvetően jobboldali eszme, ezt sem értem hogy miért mindig a baloldallal mossák össze... A woke emberekkel általában a legtöbb dologban én sem értek egyet, de nem lipsizem Őket, mert semmi közük ehhez az eszméhez. Amúgy pedig mivel általában vadkapitalisták az ilyen emberek, baloldalinak sem igazán nevezhetőek szerintem.

Nekem a gondom, hogy amúgy értem, hogy csupán arról van szó, hogy negatív konnotáció társul a liberális szóhoz, de ezt is nagyon szomorúnak tartom... Ha valaki képes pejoratív értelemben használni ezt a szót, az valahol mégis csak azt jelenti szerintem, hogy súlyos pszichés problémák állnak a háttérben és aki egészséges és van egy kis esze, annak soha nem fog felmerülni a fejébe, hogy ezt tegye. Körülbelül olyan ez mintha a higiéniát, mint emberi vívmányt elkezdenénk pejorativ értelemben használni és ezzel a vírusos, bakteriális fertőzések, járványok oldalára állnánk.

tegnap 12:06
 6/17 anonim ***** válasza:

"a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer,"

😂

tegnap 12:08
 7/17 anonim ***** válasza:
89%

“De a wokeizmusnak nem tudom, hogy mi köze van akár a liberalizmushoz, vagy a szélsőbalhoz”

Csupán annyi, hogy rengeteg woke baloldali is helytelenül liberálisnak vallja a magát, a szélsőjobbosok meg olyan hülyék, hogy el is hiszik nekik, ez (tehát a woke) a liberalizmus.

tegnap 12:09
 8/17 anonim ***** válasza:
48%

Nem kell ezt túlgondolni. Hallották, megtetszett nekik, ismételgetik.

Minek törje a cseppnyi agyacskáját olyasmin, hogy mit jelent az adott kifejezés, mikor ostobának lenni könnyebb!

tegnap 12:22
 9/17 anonim ***** válasza:
19%
A gyűlöletét fejezi ki.
tegnap 13:02
 10/17 anonim ***** válasza:

#5 Azért baloldali, mert alapvetően a woke-nak én úgy gondolom Marxista gyökerei vannak, mindenki egyenlő, vagy ha kell hát mi majd kikényszerítjük. Csak most már nem osztályok harca, hanem különböző társadalmi csoportok harcának fogják fel ők, feketék vs fehérek, nők vs férfiak, heterok vs melegek.

Nem is értem hogy miért került ez a buta trend a komoly politikába.

Egyébként egyetértek veled, én se szeretem amikor a liberálist szitokszóként használják, ugyanis a liberális ellentéte NEM a jobboldali, hanem az autoriter.

tegnap 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!