Digitális Állampolgár vagy már?
A régi iskola híve vagyok, szóval én már csak maradok ilyen sima, hagyományos állampolgár.:)
Meg ahogy az előttem levő is írta, nincs okostelefonom sem.
A jelenlegi Ügyfélkapu rendszer január 16-án, megszűnik. Sokan az Ügyfélkapu+ választják de a jelenlegi tervek szerint előreláthatólag az Ügyfélkapu+ 2025. december 31-ig fog működni, utána már csak a Digitális Állampolgárság Program lesz az egyetlen lehetőség a hivatalos ügyek online, egy felületen való intézéséhez!!! Ezért is érdemes egyből a DÁP alkalmazást telepíteni és bővítés alatt van ami sokkal több alkalmazást illetve kérelmet lehet majd benyujtani ami lerōvidíti az ügyintézést és a sorban állást, magába foglalja az eddigi külön ügyintézés igénylő feladatokat is. Folyamatos bővítés mellett és az újbóli regisztrálás elkerülése végett is érdemes egyből a DÁP alkalmazást telepíteni!
Különben jövőre újra kezdődik elölről az egész folyamat...
Ügyfélkapu+-t csináltam, asztali gépen akarom használni.
Van minimum egymillió vagy kétmillió ember, akinek nincs okostelefonja, vagy nem tudja semmire se használni a telefonáláson kívül. A mostani politikai helyzetben, hogy jön fel a Tisza, az állampárt már nem mer ennyi népet szívatni.
Sőt, már olvastam olyan hírt is, hogy az Ügfélkapu+-t fejlesztik is, megcsinálják hozzá az SMS-es azonosítást is, mint a bankok esetében.
6-os! (01:07)
Az Ügyfélkapu+ azonosítási szolgáltatás csak azok számára szűnik meg 2025. december 31-én, akik akkor rendelkezni fognak DÁP regisztrációval.
Lásd: 2023. évi CIII. törvény a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól 119. § (6)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!