Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem tiltják be a karácso...

Miért nem tiltják be a karácsonyt?

Figyelt kérdés

Be kellene tiltani a felesleges árampazarlásra való fenyfüzéreket. Úgyse alkalmas semmi másra, szóval nem lenne hátránya.

Be kellene tiltani a decemberi fenyőfaárusítást. Aki fenyőfát akar a kertjébe ültetni, megteheti tavasszal vagy ősszel.

Munkanappá kellene nyilvánítani a karácsonyi napokat.

Karácsonyi vásárokat betiltani.

Üzletek karácsonyi választékát megszüntetni.

stb.

dec. 24. 14:59
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Hát gondoltam ha nem értenél egyet, akkor több ellenvetésre futotta volna, mint hogy miért csak Magyarországgal kapcsolatban teszem fel a kérdésemet ezen a magyar fórumon.

dec. 24. 16:03
 22/43 anonim ***** válasza:

Ha nem értek egyet, azt nem szoktam bő lére ereszteni.

dec. 24. 16:08
 23/43 anonim ***** válasza:
0%

Betiltani túlzás - annak ellenére is, hogy számomra semmit nem jelent esztelen költekezésen, dáridón, képmutatáson kívül, - de tényleg egy szimbóluma annak, hogy az emberek nem tudnak mit kezdeni magukkal a jólétükben. Engem nem zavar a léte, csak ne fárasszon vele senki agyilag!

Viszont azt is butaságnak tartom, hogy vallási ünnepeket behurcolnak a munka világába is - és ott is legyártanak egy teljesen felesleges megfelelési kényszeres idétlenséget.

dec. 24. 16:12
 24/43 anonim ***** válasza:
68%

"Azaz egyetértesz, azért csak egy ilyen primitív ellenvetésre futotta?"

A primitiv kerdesedre mi mast vartal?

dec. 24. 17:07
 25/43 anonim válasza:
💀💀👹👹
dec. 24. 18:28
 26/43 Alex Fly ***** válasza:
Végül is akár betilthatják is... De akkor már ne csak a karácsonyt: milyen dolog az, hogy egyáltalán vannak piros betűs ünnepek, amikor nem kell dolgozni? Tiltsuk be azokat is! Sőt ott vannak a hétvégék, azokra sincs semmi szükség. Legyen minden egyes nap munkanap; semmi ne törje meg a mindennapi mókuskereket...
dec. 25. 10:38
 27/43 anonim ***** válasza:

Óvatosan ezzel, még a végén valaki halál komolyan is veszi..

dec. 25. 17:11
 28/43 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Világgá kürtölted, hogy szeretet hiányban szenvedsz a rosszindulatú, rasszista szemléleted miatt.

Értjük.

Ezért betiltanál mindent, ami a szeretetre, annak hirdetésére, megélésére utal, emlékeztet.

Ez irigységből fakadó rosszindulat.

Tégy kísérletet, hogy egyszer valami jót tegyél másokkal, valakivel, akár egy állattal, hogy megtapasztald, hogy a másoknak való örömszerzés, a szeretet rád is visszasugárzik.

A Karácsony a szeretet ünnepe.

Nem érzed a tudathasadást, amikor a szeretet ünnepét gyűlölöd?!

🤦‍♀️

jan. 5. 22:42
 29/43 anonim ***** válasza:

19-es!

Tévedsz!

Izraelben is megünneplik a Karácsonyt!

Betlehemben.

Egy kis műveltség gyanánt:

[link]

jan. 5. 22:46
 30/43 anonim ***** válasza:

19-esnek‼️

Karácsony ünnepe Izraelben.

Izraelben élnek keresztény zsidók, keresztény arabok, valamint ateisták is, ők szintén a karácsonyt ünneplik.

Vannak, akik vallási okokból tartják a karácsonyt, mások egy gyönyörű ünnepként élik meg, amikor is együtt a család és mindenki boldog.

Mint sokan mások az én anyukám is azt mondta „karácsony a szeretet ünnepe”. Én is így gondolom!

A családom mindig is a karácsonyt tartotta ünnepnek, ezt a hagyományt én is folytattam.

Ezt az ünnepet mi is a szépségéért szeretjük, benne a fenyő illatával, a szaloncukorral, a feldíszített fával, a gyerekeink arcán megcsillanó öröm látványával mikor kibontják az ajándékot.”

Sok zsidó ünnepli itthon a karácsonyt és a hanukát is.

Utóbbit is be akarod tiltani, te, szegény te.

jan. 5. 22:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!