Igazuk van a románoknak? A magyarokat bozgoroknak hívják, ami hazátlant jelent.
Magyarország Európa egyik legöregebb országa. Amikor itt volt a Forma 1, és bemutatták a pályát, akkor ezt az F1 is bemutatta, mint érdekesség, hogy a Hungaroring az egyik legősibb európai országban van.
Lehet nem vagyunk Egyiptom, vagy Irán szintjén, mint ősi államok, de mi a nagy öregek közé tartozunk összességében.
"nem hívják annak, persze mindenre lehet találni példát de a románok nagy része nem utálja magyarokat ez egy ez a kérdés kitalált kérdés jelentettem is"
A fenéket kitalált kérdés. Redditen az r/romania subon is írták többször a bozgor és hazátlan szót. Pedig az egy liberális buborék.
Ez olyan, mint nálunk a szőröstalpúzás.
4.
romániába te szerencsétlen idióta ?
mert én voltam és ott nem mondják ezt
"A magyarokat bozgoroknak hívják, ami hazátlant jelent."
Ez nem igaz a forrásaim szerint. "Bozgor" a szótár szerint zümmögő hangra utal.
Igaz, hogy használatos volt a magyarokra is, gúnyos kifejezésként a "bozgor", aminek eredete nem tisztázott, sokan szerint a román bătrân, azaz öreg szón alapul.
De a magyarok meg "bocskorosnak" gúnyolták a románokat, még a rendszerváltás előtt is, noha ez még az Osztrák-Magyar Monarchia korából való pejoratív jelző.
A szegény falusiaknak nem telt cipőre, bocskorban jártak.
Tehát ezek ilyen történelmi ellentétek kifejeződései, manapság már nem illik ilyen szavakkal gúnyolódni a másikon.
3
Azért mert keverik a azezont a fazonnal ahogy nálunk is. A mai magyarország ahogy a mai Románia is a nemzeti mozgalmak eredménye. Semmi köze kulturálisan az itt lévő ókori meg középkori birodalmakhoz. És ebből a szempontból a román nemzet régebbi hiszen ott már az 1700-as években beindultak a folyamatok míg nálunk az 1800-as évek közepén.
#8 Ezt honnan veszed? A románoknál a 18. században, csak eredetkutatás volt( Petru Maior) meg egy parasztfelkelés. Ebbe mi a nemzeti mozgalom?
A magyaroknál ellenben már a 18.században elkezdődött a nyelvújítás, ami a nemzeti ébredés egyértelmű jele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!