A zöldek miért a kisemberek rovására akarnak környezetet védeni?
Nyilván senki sem akar úgy környezetet védeni a saját rovására. Én pl. soha sem fogom a megrendelt terméket öko csomagolással kérni plusz pénzért.
Úgy képzelik el a környezetvédelmet Amerikában, hogy elállják az utakat, és majd szerintük akkor majd kevesebben fognak autózni, de a valóságban néha átmennek rajtuk.
Miért nem lehet úgy védeni a környezetet, hogy a kisembereknek is megérje? Pl. csak egy példát mondok, szódagép a bevásárlóközpontokba. Egy 40 kilós palack kb. 20 ezer forint, és kijön belőle 10 ezer liter szódavíz. Röhöghettek rajta, hogy ez mekkora hülyeség, vagy baromság, de komolyabb gépekben ki lehet választani, hogy mit kér az ember, kóla, fanta, stb., csak sűrítmény kell bele. Ezzel az ásványvizet, üdítőket simán ki lehetne váltani. Mondjuk a régi világban ez még így működött. A mamánál ittam műanyag flakonos szódát, amin egy kar volt, és azzal lehetett tölteni. Az utolsó cseppig szénsavas volt. Felbontok egy kólát, az első pohárnyi normálisan szénsavas, 5 óra múlva meg már semmi ereje a maradéknak.
Mert politikai - gazdasági érdekek mentén csinálják.
Még vannak véve, magyarul.
Most mondtál két példát, 998 másikat meg nem említesz, ahol a nagyemberek rovására védik a környezetet.
De az a nagy büdös helyzet, hogy pár évtized múlva vissza fogod sírni, hogy bár fizethetnél többet az ökocsomagolásért, amikor már nemhogy csomagolás, de áru sem lesz ilyen választékban és mennyiségben.
De figyelj már, én mondtam 2 példát, te megy egyet sem mondtál, te bunkó!
998 példa, de egyet sem írsz.
Az öko csomagolásért minek fizessek? A műanyagot berakom a szelektívbe, hasznosítsák újra.
Látszik egyébként, hogy mennyire buta vagy! Nyilván majd az öko csomagolás fogja megmenteni a világot. Milyen nagyemberek rovására történő környezetvédés folyik? Pl. az autóiparban van valamiféle hátrány a nagyvállalatok számára? Vegyél 2 tonnás Teslát, és az zöld, közben meg 10 ezer kilométerenként fél milláért cserélheted a gumikat. Miért nincsenek pl. olyan autók, amiben nincsen klíma, rengeteg extra, és lehetne 2 millió forint a 6 milla helyett. De
Szinte az egész állat- és környezetvédelem groteszkké vált - tisztelet a kivételeknek.
Pl. tüntetnek a szőrmebunda viselése ellen, ami amúgy egy környezetbarát viselet. És akkor inkább a műanyag ruhákat kellene hordani, amelyek előállításuk során és kidobásuk után is nagymértékben terhelik a környezetet?
És akkor ez nagyobb probléma, mint a húsevés, ami ellen nem nagyon emelik fel a szavukat?
Meg szerintem nem az előállított javak termelésével és fogyasztásával van a baj, mert ha sokmindent vásárolunk sem lenne baj, ha a hulladékok újrahasznosítása rendben menne: ha az emberek fegyelmezetten gyűjtenék ezeket a szemetelés helyett a megfelelő feldolgozóhelyekre, illetve ha valóban megoldanák mindenfajta hulladéktípus újrahasznosítását vagy környezetbarát megsemmisítését.
ma 14:32
Mit kell lebunkózni, te paraszt? Nem volt semmi bunkóság abban, amit írtam, csak jeleztem, hogy teljesen egyoldalúan tálalod a helyzetet, nem pedig bizonygatni akartam, hogy tévedsz. Kétezer példát hozhatnék, tessék, itt egy friss, amikor környezetvédők a nagyemberek rovására védik a környezetet:
Csomagolás: a műanyag nem hasznosítható újra csak egy-két alkalommal, valamelyik típusa meg egyáltalán nem. Nyilván nem a környezetbarát csomagolás menti meg önmagában a világot, ezt nyilván te sem gondoltad komolyan. De bizonyára képes vagy összetenni a paraszt fejedben még te is, hogy MINDENT - a csomagolást is - fenntarthatóan kell csinálni, különben a végén sehogy sem fogjuk csinálni.
De valószínűleg már elkéstünk.
5.: Hát te még nagyobb bunkó vagy, mint a gágábor, pedig azt hittem, hogy ilyen nincs!
Tudod miért tüntetnek a szőrmebunda ellen? Mert élve nyúzzák meg az állatokat érte, és utána ráadásul meg sem ölik őket, hanem visszabasszák a ketrecükbe.
Egyébként gyapjú ruhákat érdemes hordani, nekem van pár merino gyapjú cuccom, azokat 1 hétig is lehet mosás nélkül hordani!
"Nyilván senki sem akar úgy környezetet védeni a saját rovására. Én pl. soha sem fogom a megrendelt terméket öko csomagolással kérni plusz pénzért."
Nem tudok olyan országról, ahol kimondottan a zöldek lennének kormányok, szóval az önkezdeményezésű kényszermegoldásokat, mint azt, hogy egy cég akkor a drágább, de környezetkímélőbb csomagolást választja, azt ne soroljuk a rossz dolgok közé, mintha a zöldek hülyesége lenne, nem pedig a körülmények és gyenge érdekérvényesítésük következménye.
Nagyon sok dolog pont azért nem működik megfelelően, mert a zöldeken kívül senki más sem akarja igazán, hiába ért egyet annak fontosságával. A szelektív hulladékgyűjtés például egy olcsó, hatékony és egyszerű megoldás volt, de az emberek többsége erre is képtelen volt. És ugyanezek az emberek panaszkodnak a leghangosabban, mikor pl. egy RePonthoz hasonló megoldás váltja fel az előzőt, hátha hatékonyabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!