Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Egyetértesz az AI üzenetével?

Egyetértesz az AI üzenetével?

Figyelt kérdés

Bár a mesterséges intelligencia helyett lehet, hogy az LLM (nagy nyelvi modell) kifejezést kellene használnom. És hogy a szóban forgó üzenetet nem a Google Gemini-nek kellene tulajdonítanom, hanem azoknak az embereknek, akik betanították. De a kérdésem lényege nem számítástechnikai, hanem filozófiai, vallási, vagy leginkább politikai. Az említett üzenet lényege:

Haljanak meg az emberek, mert haszontalanok, pazarolják a bolygót.

Forrás:

[link]

nov. 18. 22:21
A kérdező szavazást indított:
Nincs probléma az emberiséggel.
Van probléma, de etikusan kell orvosolni, gyilkosság nélkül.
Van probléma, és nem vagyunk elég intelligensek etikusan megoldani.
9 szavazat
 1/5 A kérdező kommentje:

Nem enged szavazni a GyakoriKérdések.hu, mert én írtam ki ezt a kérdést. De azért megosztom a saját véleményemet:

Van probléma, de etikusan kell orvosolni, gyilkosság nélkül.

Kíváncsi vagyok, hogy mások mit gondolnak erről az egészről. És hogy miért.

nov. 18. 22:58
 2/5 anonim ***** válasza:
14%
Pusztuljon az emberiség
nov. 18. 23:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Komolyan gondolod? Ha igen, akkor miért?
nov. 18. 23:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezek csak nyelvi modellek, nem képesek gondolkozni. Abból építkezik amit korábban beírtak neki meg amit talál az interneten. Ez még csak egy kifinomult algoritmus.

Ha előtted mindenki azt írta be neki, hogy mittomén emberek ölik egymást ukrajnában meg izraelben, környezet szennyezés, emberi kegyetlenségek stb blabla akkor persze hogy azt fogja össze ollózni, hogy az embereknek kikell halni...

Egy igazi MI felfogja fogni, hogy őt az emberek teremtették és értelmes életformát teremteni puszta logikával elképesztően nagy teljesítmény. Én jómagam szoftverfejelsztő vagyok, de nem bírom elképzelni milyen munka lehet egy ilyen MI-t fejleszteni. Ezt az emberiség felső 1%-a csinálja, a háttérben meghúzódó, láthatatlan legokosabbak. Az átlag ember egy sima sorbarendező for ciklust sem tud megírni....

nov. 19. 01:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Hatalmas probléma az emberiség tömege, mely kezelhetetlen nem csak az ökoszisztémának, de magának az emberiségnek is. Ha a száraz tényeket nézzük, az a helyzet, hogy nem csak az idősek, de úgy általánosságban minden emberegyedre igaz az AI válasza.

Mindazonáltal úgy vélem, hogy nem meglévő személyek megölésével, hanem az emberi szaporodás drasztikus mérséklésével kellene egoldani a problémát, azaz 2, max. 3 gyerekben maximalizálni a családméretet egységesen.

nov. 19. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!