Mit szóltok Matolcsy ígéretéhez, miszerint 400ezer új munkahelyet ígér 2015ig?
Ígért ez a bagázs már sok mindent, például 14. havi nyugdíjat, egészségügyi dolgozók 400%-os fizetésemelését, meg 600 km új autópályát is.
Majd hiszem, ha látom.
Addig még lesz egy választás is! Hacsak nem változtatják meg ezt is! Amit eddig tettek,az nem ösztönzi a munkahelyteremtést. Matolcsi pedig már mondott mindenfélét.
Hiszem,ha látom.
Matolcsy ennyi.
Ezzel minden meg is lett mondva már szerintem.
amúy igaz, még egy milliót emlegettek, már a fele lett.
De hozzá kell tenni, hogy a közalkalmazottakból akiket elküldenek majd fel is fogják tölteni a létszámot, és mosolyognak, hogy na ennyi mhelyet már meg is teremtettünk.
Nem hiszek én semmit, azért a történeti pontosság kedvéért:
1. Egymillió munkahely... majd:10 év alatt.. most:400000 2015-ig, ez elvileg még arányos is.
Közben jön egy választás, és ha addig nem lesz meg az arányos 320000, akkor a szöveg: most lendülünk bele.
Még egy lehetőség, amit be lehet dobni: a MÁV-ot átkereszteljük FÁV-ra /Fidesz Államvasutak/, az rögtön néhány 10000 munkahely. És van még Posta, Malév, soroljam?
Ha csak a statisztikákat nézed, akkor látszik, hogy a különböző cégek átszervezése, és új cégek alakulása során évente több százezer munkahely létesül!
A mérleg másik oldalán majdnem ugyanannyi munkahely szűnik meg évente, ezért a munkanélküliek száma alig változik!
Ezért ha csak az egyik oldalt mutogatják, akkor simán megvan az eredmény.
Figyelj. Ha ez így lenne - megnyugtatlak, 4 munkahelyet se fognak létrehozni, nem hogy 400 ezret - akkor te lennél a 400., aki 5 év múlva esetleg munkát kap :D
Ez olyan, mint amikor azt mondta, hogy 2030-ra Magyarország EU-átlag felett lesz. Nem az a borzasztó, hogy ezt mondta, hanem az, hogy ennek örültek az emberek. 20 év múlva sehol nem leszünk, nemhogy EU átlag felett. Meg aztán, hol lesz Matolcsy 20 év múlva? :ASD:D:SA:DS:A:DSA:D:SA
közröhej...
Ha üzletkötés, akkor nem kérek belőle... Azzal már így is Dunát lehetne rekeszteni (érdekes, üzletkötőkre mindig van kereslet...).
Most is azon dolgoznak, hogy csinálnak egy csomó munkanélkülit, a volt munkahelyemen is javában folyik a leépítés, átszervezés, a volt munkatársaim félnek, hogy lesz-e holnap munkájuk, én meg 3. hónapja keresek új munkahelyet, mert az első leépített kör között voltam, pedig nem végeztem rosszul a munkát.
Sok hirdetésben látom azt, hogy csak pár hétre vagy hónapra keresnek embert. MIÉRT? Egy átlag álláskereső határozatlan idejű munkát keres, de nagyon nehéz egy normális, nem csaló, nem ügynöki munkahelyet találni.
Kb. az a kategória, mint a két hét alatti rendcsinálás.
2 hónap után "meaculpázunk", hogy ne úgy értettük.
Tehát: "két hét alatt", "rendet teszünk". Melyiket lehet félreérteni?
Vicces, de valahogy nem tudok már rajta igazán jót nevetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!