Mitől kerül olyan sokba egy bölcsőde?
Figyelt kérdés
Itt a közelünkben 420 millióba került egy 345nm-es, 28 férőhelyes bölcsőde. A telket az önkormányzat adta. A beruházási összeg 100%-át az Európai unió adta. Valóban ennyi egy egy bölcsőde teljes kivitelezése? Biztos, hogy nem nyúltak le belőle bizonyos politikusok érdekeltségébe tartozó cégek? Vagy teljesen reális a beruházás ára? Láttam kívülről, nem egy nagy durranás. Mint egy nagyobbacska ház. Meg 345 nm miért kell 28 pici gyereknek? Az fejenként 12 nm lenne, ami egy kisebb szoba mérete. Bár gondolom nem kis szobákat raknak az épületbe. Fogalmam sincs, nem láttam még bölcsődét belülről.tegnap 15:29
1/9 anonim válasza:
Attól ki tudjanak lopni belőle 500 milliót.
2/9 anonim válasza:
Mivel egyre kevesebb a gyerek, egyre kevesebb a szülő, aki fizet a bölcsiért, de közben, meg a rezsi és a bölcsi fenntartása, meg az inflációval arányosan nő.
3/9 anonim válasza:
Természetesen a korrupció miatt. Magyarországon minden a többszörösébe kerül, mint egyébként, mert a nagy részét ellopják.
4/9 anonim válasza:
Simán lehet annyi a végösszeg a felszerelésekkel. Szobák, konyha, irodák, öltözők. Nem is olyan sok, egy szaros lakás is minimum 50 millióba kerül.
5/9 A kérdező kommentje:
Egy óvoda új épületszárny, 260 nm-es ugyanazon a településen, 120 millióba került. A nm ára a vadonatúj óvodai épületszárnynak 457 ezer ft volt. Míg a bölcsöde 1,2 millió Ft-ba került négyzetméterenként. Az óvoda uniós, és hazai támogatással épült, míg a bölcsöde csak uniós pénzből.
tegnap 15:41
6/9 anonim válasza:
Ha építesz 10 db 35 négyzetméteres lakást, simán elkérnek 42 milliót darabjáért, és ugyanott vagyunk. Modern EU-s előírások stb.
8/9 DK-s válasza:
Nálunk szétlopnak mindent. Ez egy vicc, ami itt folyik, minden nevetségesen túl van árazva. 10 éve a lányom óvodájában, kb 250-300 nm lehet, újrahúzták a villamos hálózatot öt szobában, uniós pénzből.
54.000.000-ba került.
Baxdmeg. Kőműves vagyok, ennyiből az egész épületet földig romboltam volna, és teljesen felhúztam volna újra!
Két év múlva a falakig szétverték az épületet, tehát csak a falak maradtak, még a tetőt is leszedték, és csináltak egy teljes felújítást.
280.000.000
9/9 SZTANN válasza:
Simán a LOPÁS, a korrupció miatt. Egy új bölcsőde drága dolog, de azért igényes új lakás négyzetméter-áránál többe nem szabadna kerülni. (Sok az egészségügyi szabály, kellenek kiszolgáló helyiségek, stb. De akkor is kijön annyiból, mint a hasonló területű új lakás.) Uniós pénznek, mire lejut a falusi fenntartóhoz, rengeteg ZSEB esik az útjába, azt mind meg kell tömni, mert anélkül a falu nem kapja meg a bölcsődét. Erre megy nálunk minden pénz, akár közpénz, akár uniós. Ezért vagyunk nyomorultul szegények, pedig töméntelen pénz van elköltve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!