Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy Ausztriában...

Miért van az, hogy Ausztriában és Németországban is rosszabb a gyermekvállalási kedv, mint nálunk?

Figyelt kérdés

Termékenységi ráta:

- Finnország 1.32

- Ausztria 1.41

- Németország 1.46

- EU átlag 1.46

- Magyarország 1.56

Gyengébb lenne a gazdaságuk? Ott kevesebb pénzük van az embereknek és nem mernek/tudnak gyereket vállalni? Rosszabb az EÜ, oktatás, családtámogatás?

tegnap 09:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#9 A dátumot látod? - 2022
tegnap 10:06
 12/17 A kérdező kommentje:

"A dátumot látod? - 2022"

Látom. Mi ezzel a baj? Nem 20 éves adatokat hoztam. Ezt találtam a legfrissebbnek, ami az egész EU-t vizsgálja.

"Ott kevesebb a cigány 🤷"

Ausztria hasonló lakosságú, mint mi. Náluk a muszlimok száma 745 ezer. És ebben nincsenek benne a nem muszlim afrikaiak is. Azért ők is szeretnek gyereket csinálni.

tegnap 10:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szeretnek, csak nem 12 éves korukban mint a mi rejtett erőforrásaink... lásd Matisz nagypapát :)

Ha megnézed a nyugat-európai muszlim lakosságot a gyerekvállalási kedv ott is jelentősen kitolódott, ők sem 18 évesen potyogtatják a kölyköket.

tegnap 10:52
 14/17 anonim ***** válasza:

#13 Az igazság kedvéért hozzátartozik, hogy a magyarországi cigányság is asszimilálódik. Aki nem putriban lakik, már ők is pont úgy élnek, mint a munkásosztálybeli magyarok. Lásd akármelyik építkezés, fodrászat, stb. munkatársai, ahol tuti találsz cigányokat.

Kérdezőnek: Ezzel az szeretnéd mondani, hogy nem a családtámogatások oldják meg a demográfiai problémákat? :-)

Egyébként én személyes példámban az a gyerekvállalás korláta, hogy gyerek nélkül is bizonytalannak érzem a jövőmet. Se én, se a párom nem vagyunk nagy karrieristák, és nem bulizgatással töltjük az estéinket, amit gyerek mellett nem lehetne. Jelenleg meg tudunk élni egy egy szobás albérletben, nem halunk éhen, de kb. ennyi. Ruháim nagy része Decathlonból meg C&A-ból van, az elektronikai eszközeim mind olcsóbb árkategóriások, ebédelni a munkahelyi menzán szoktam. Nyilván spórolhatnék még többet, ha turkálóba járnék, használt telefont vennék aluljárós arab kereskedőktől (létezik még egyáltalán ilyen? :D régen sok volt), és csirkefarhátlevest főznék minden nap... De nem tudom, hogy hogy tudnék gyereket vállalni úgy, hogy az ne lenne egyenlő a mélyszegénységgel.

tegnap 11:06
 15/17 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem ez az egyébként elég kicsi különbség Magyarországon a cigányok szaporodása miatt több csak.
tegnap 13:05
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Minnél gazdagabb egy ország a lakói annál igényesebbek, a nők nem vállalnak gyereket 20 évesen mint régen hanem tanulnak egyetelem utána dolgoznak és talán majd 30-35évesen születik az első gyerek, utána meg már nem vállalnak többet közel a 40hez.
tegnap 13:27
 17/17 anonim válasza:
Magyarorszag tele volt es van muszlimnak oltozott Cigany. Csak mist nem jarkalnak koztunk vagy nem katjuk. Aprilis ota nem katjuk ezejet.
ma 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!