Szerintetek mikor jutunk el arra a szintre, hogy ne diszkrimináljanak minket gyerekmenteseket, és ugyanúgy/ vagy egyáltalán bárhogy támogassanak?
Igazából pozitívan diszkriminaljak azokat akiknek van gyereke.
Mi pedig maradunk az alapnál.
Én már elengedtem ezt, hogy bármi járjon nekünk is.
Cserébe majd fizethetik a mostani gyerekek a milliós nyugdijamat! 😂
"Pedig a gyerekmentesek általában nem a nyomornegyed aluliskolázott lakói"
Akkor ha te akkora agy vagy, meg annyira edukált, akkor mégis mi szükséged támogatásokra? Nem tudod magadnak összeszedni azt a pénzt? Ja :DDD
12
Az alapnál akkor maradtál volna, ha nem láttam volna a CSOK bevezetésekor olyan hirdetést, hogy az ingatlan ára CSOK+10millió.... Előtte simán 10millió volt......... És, ha az építőanyagárak nem szálltak volna fel a csillagos égbe a "támogatások" miatt.
Speciel az építőanyag ár nem hinném, hogy a támogatások miatt szállt volna el.
Elvileg lehet olyan, hogy ha túl nagy a kereslet az felviszi az árat, de Mo-n az utóbbi évtizedekben kevés lakás épült.
A szakember hiány, meg az elvárás, hogy a segédmunkás is keressen napi 20e-t tisztán a vállalkozó pedig napi 100 alatt nem szívesen húz munkáskesztyűt már jobban közrejátszik. akinkem eg nem jutna ennyi és élelmes elhúz külföldre.
A csok nyilván hozzájárult a lakásárak emelkedéséhe, de legalább élénkült kicsit az ingatlan piac, mégiscsak több lakás/ház épült.
17
Miért van az, ha valaki az áfacsökkentést szóba hozza, az automatikus reflex az, hogy a kereskedő úgyis lenyúlja? Ha valaki szóba hozza a CSOK-ot a lakásáraknál, építéseknél, akkor meg, hát talán csak hozzájárult egy kicsit az emelkedéshez, az építőanyaghoz meg nem is?
Szeretem az analógiákat és ez nagyon nem körte-alma-vaddisznó analógia.
17
Még egy apróság: mitől igazságos vagy egyáltalán támogatható az olyan intézkedés, ami nem csak az első lakáshoz/házhoz jutást támogatja?
Volt vmi riport arról, hogy a lakhatási válság mennyire ott van szinte minden országban, ott is ahol nincs csok meg hasonló.
Én is azt írtam, hogy hozzájárult a lakásárak emelkedéséhez, de nem csak emiatt van.
Vagyonhalmozás befektetési céllal, a technológiák változása miatti magasabb költség pl. Szüleim háza még úgy épült, hogy összeállt a rokonság (jó volt egy kőműves rokon), de nagyrészt laikusok húzták fel a 4 szintes családi házat. (és hozzáteszem, csórók voltak, állami vállalatoknál alkalmazottak, semmi szülői támogatás a fizikai segítségen kívül..).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!