Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek mikor jutunk el...

Szerintetek mikor jutunk el arra a szintre, hogy ne diszkrimináljanak minket gyerekmenteseket, és ugyanúgy/ vagy egyáltalán bárhogy támogassanak?

Figyelt kérdés
Például felújításhoz, lakás vagy házvásárláshoz kedvező hitel konstrukció, plusz szabadnap stb. Ez mind elérhetetlen, mivel jelenleg minden területen hátrányos megkülönböztetés ér minket. Mindannyian másodrendű állampolgárokként vagyunk kezelve.

okt. 28. 12:19
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
33%
#9 hat ja, inkabb gyereknevelesre aldozok 20 evet az eletembol, csak hogy ne egyedul haljak meg, nem is ertem miert nem teszi ezt mindenki.
okt. 28. 16:31
 12/28 anonim ***** válasza:
50%

Igazából pozitívan diszkriminaljak azokat akiknek van gyereke.

Mi pedig maradunk az alapnál.

Én már elengedtem ezt, hogy bármi járjon nekünk is.

Cserébe majd fizethetik a mostani gyerekek a milliós nyugdijamat! 😂

okt. 28. 17:00
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
Majd ha lesz annyi friss születés szám támogatások nélkül ami esetleg életben tudja tartani a nyugdíjrendszert.
okt. 28. 18:31
 14/28 anonim ***** válasza:
0%
#20: Agyban vannak komoly bajok nálad.
okt. 28. 19:39
 15/28 anonim ***** válasza:
24%

"Pedig a gyerekmentesek általában nem a nyomornegyed aluliskolázott lakói"

Akkor ha te akkora agy vagy, meg annyira edukált, akkor mégis mi szükséged támogatásokra? Nem tudod magadnak összeszedni azt a pénzt? Ja :DDD

okt. 28. 20:39
 16/28 anonim ***** válasza:
88%

12

Az alapnál akkor maradtál volna, ha nem láttam volna a CSOK bevezetésekor olyan hirdetést, hogy az ingatlan ára CSOK+10millió.... Előtte simán 10millió volt......... És, ha az építőanyagárak nem szálltak volna fel a csillagos égbe a "támogatások" miatt.

okt. 29. 08:52
 17/28 anonim ***** válasza:
18%

Speciel az építőanyag ár nem hinném, hogy a támogatások miatt szállt volna el.

Elvileg lehet olyan, hogy ha túl nagy a kereslet az felviszi az árat, de Mo-n az utóbbi évtizedekben kevés lakás épült.

A szakember hiány, meg az elvárás, hogy a segédmunkás is keressen napi 20e-t tisztán a vállalkozó pedig napi 100 alatt nem szívesen húz munkáskesztyűt már jobban közrejátszik. akinkem eg nem jutna ennyi és élelmes elhúz külföldre.

A csok nyilván hozzájárult a lakásárak emelkedéséhe, de legalább élénkült kicsit az ingatlan piac, mégiscsak több lakás/ház épült.

okt. 29. 10:50
 18/28 anonim ***** válasza:
69%

17

Miért van az, ha valaki az áfacsökkentést szóba hozza, az automatikus reflex az, hogy a kereskedő úgyis lenyúlja? Ha valaki szóba hozza a CSOK-ot a lakásáraknál, építéseknél, akkor meg, hát talán csak hozzájárult egy kicsit az emelkedéshez, az építőanyaghoz meg nem is?

Szeretem az analógiákat és ez nagyon nem körte-alma-vaddisznó analógia.

okt. 29. 12:08
 19/28 anonim ***** válasza:
76%

17

Még egy apróság: mitől igazságos vagy egyáltalán támogatható az olyan intézkedés, ami nem csak az első lakáshoz/házhoz jutást támogatja?

okt. 29. 12:10
 20/28 anonim ***** válasza:
66%

Volt vmi riport arról, hogy a lakhatási válság mennyire ott van szinte minden országban, ott is ahol nincs csok meg hasonló.

Én is azt írtam, hogy hozzájárult a lakásárak emelkedéséhez, de nem csak emiatt van.

Vagyonhalmozás befektetési céllal, a technológiák változása miatti magasabb költség pl. Szüleim háza még úgy épült, hogy összeállt a rokonság (jó volt egy kőműves rokon), de nagyrészt laikusok húzták fel a 4 szintes családi házat. (és hozzáteszem, csórók voltak, állami vállalatoknál alkalmazottak, semmi szülői támogatás a fizikai segítségen kívül..).

okt. 29. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!