Szerintetek mikor jutunk el arra a szintre, hogy ne diszkrimináljanak minket gyerekmenteseket, és ugyanúgy/ vagy egyáltalán bárhogy támogassanak?
A gyereknevelés rohadt nagy szívás... rengeteg pénzbe kerül, nagyobb lakás kell stb, de nem is ez a fő probléma, hanem hogy elviszi mellesleg minden szabadidődet, felörli az idegeid.. sokkal egyszerűbb meg kényelmesebb nem vállalni, utazgatni a világba, mint ahogy egyre többen teszik..
Szerintem ne sajnáljuk a támogatásokat a gyerkesektől, vagy aztvesszük észre, hogy az utánunk következő generációk érdeklődés hiányában elmaradnak.
Magam is támogatnám a föld népességének csökkenését, de ez már jelenlegi szinten is problémákat szül, drasztikusan nagobb fogyás gyakorlatilag összeomláshoz tud vezetni.
Soha.
És nem azzal van a baj, hogy az állam támogatja a gyerekvállalást, hanem, ahogyan itt most csinálják.
Amit most beégetnek a társadalomba, mint értékrendnek csúfolt gyűlölködés és dogmák, az generációkon keresztül velünk lesz. Tehát a mi életünkben érdemi javulásra már nem kell számítani
"Például felújításhoz, lakás vagy házvásárláshoz kedvező hitel konstrukció ... Ez mind elérhetetlen, mivel jelenleg minden területen hátrányos megkülönböztetés ér minket"
Akinek ehhez hitel szükséges az valamit nagyon elrontott az életében. Jómagam is épp azért tudtam több ingatlant vásárolni állami segítség és hitel nélkül, mert fiatalon és középkorúként nem zabálta fel az időmet a gyereknevelés, helyette értelmes dolgokra tudtam fordítani azt, mint például nemzetközi kutatási projektekben részvétel a főállásom mellett, konferenciákra utazás előadóként, később saját vállalkozás indítása stb...
Ez nem gyermek- vagy családtámogatás, amit csinálnak. Tulajdonképpen rosszabbul járnak a támogatással, mint az idősebbek, akik még nem kaptak anno. Most a hitelfelvétel mellé még egyéb kockázatokat (nem születik meg a gyermek) is vállalniuk kell. Nem irigylem őket....
Ugyanakkor az árakat legalább felverték a "támogatásokkal".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!