Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az emberek miért kívánják a...

Az emberek miért kívánják a taigetoszra a homoszexuálisokat, mikor pont Spártában kötelező volt "melegnek lenni"?

Figyelt kérdés
Ez nem vicc, a katonák között ez lényegében kötelező volt, nézzetek utána
2010. nov. 2. 21:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

22:48- valóban,én is vétettem egy kis értelmezési hibát, de remélem attól még érthető a dolog

Nekem is egy történész mesélte, hogy Spártában minden kiképzőnek(?) beletartozott a feladatai közé, hogy "beavassa" az újoncot pár dologba(ennél finomabban nem tudtam magam kifejezni). Ráadásul a későbbiekben ez egy közösségépítő foglalatosság volt. Ez valóban biszexualitás, de az átlag mércéjével ez bizony már kemény buzulás

2010. nov. 2. 22:55
 12/23 anonim ***** válasza:

22:48 bárcsak te lennél a töritanárom:) Lehet, h még szeretném is a törit:D

A kérdésre válaszolva, szerintem csak a férfiak utálják a melegeket, gondolam attól félnek, ha nem mutatnák ki nyilvánosan a nézeteiket, a többi pasi melegnek tartaná vagy ilyesmi. Ez a nőknél nem így van. Pl. Egyszer egy összejövetelen egy srác azzal vitatkozott egy lánnyal, h ugyanolyanok a melegek, mint a lezbik, meg, hogy miér más, hogyha 2 pasi vagy ha 2 csaj csókolózik. Erre szegény pasi le lett hurrogva, meg le lett bu.zizva.

2010. nov. 2. 22:56
 13/23 anonim ***** válasza:
79%

"Nekem is egy történész mesélte, hogy Spártában minden kiképzőnek(?) beletartozott a feladatai közé, hogy "beavassa" az újoncot pár dologba(ennél finomabban nem tudtam magam kifejezni). "

Hát, én ezt nehezen tudnám elképzelni pont a spártiakról, de az összes többi görögnél meg pont ez volt az általános, úgyhogy nem tartom kizártnak.

Na most, vagy a barátod tud valamit, amit én nem (ami bőven lehet), vagy te értettél valamit félre, és ő a görögökről beszélt am Block, leszámítva a spártaiakat, mert ők nem.

Mellesleg, 22:55-ös, igen, vannak dolgok, amiket sosem fogunk megtudni, de az a felvetés, hogy Spártában a katonáknak (akik ugye a tejes polgárságot jelentették) kötelező lett volna homoszexuálisnak lenni, egyrészt ellenkezik mindennel, amit Spártáról tudunk, másrészt pedig a logikával is ellenkezik, mert Spárta pont a zártságáról, a xenofóbiájáról volt híres (ezt nagyon nem is lehet másképp érteni), de ha nincs bevándorlás és az összes férfi homoszexuális, akkor hogy lesznek gyerekek?

Mellesleg pedig, kedves kérdező, az, hogy a kiképzők szolgálati kötelességből becsempészték a lompost a "kadétoknak", még messze nem jelent kötelező jellegű homoszexualitást. Ez még "legrosszabb" esetben is csak biszexualitást feltételez, ami messze nem ugyanaz.

"Ráadásul a későbbiekben ez egy közösségépítő foglalatosság volt."

Mi? Az hogy egymás farában turkálunk?

Hát én el tudok képzelni jobb közösségépítést is. Már persze ha az nem elég, hogy gyakorlatilag velük éled le az életed és akkor is többet alszol velük "egy ágyban", mint a feleségeddel, ha egyébként mélységesen megveted a homoszexualitást.

"Ez valóban biszexualitás, de az átlag mércéjével ez bizony már kemény buzulás"

A mai mércével valóban.

De amit írsz, az akkor is durva torzítás.

Ugyanis azt feltételezed, hogy a spártaiak kötelező jelleggel homoszexuálisok lettek volna, ami minden logikával ellentétes.

Még azt is nehezen tudnám elképzelni róluk, hogy biszexuálisok lettek volna (ez az athéniak "megkülönböztető jegye" volt), de, mint 22:55-ös is mondta, ilyen téren sose lehetünk teljesen biztosak.

"valóban,én is vétettem egy kis értelmezési hibát, de remélem attól még érthető a dolog "

Érthető, hogy mire akarsz kilukadni, de az érvelésedben több logikai hiba van, mint ahány szóból áll.

"22:48 bárcsak te lennél a töritanárom:) Lehet, h még szeretném is a törit"

Hát, ezt eléggé felindulva írtam, de örülök, hogy még így is meggyőző voltam. :D

Ha van bármi kérdésed, én ezer örömmel válaszolok neked, ha tudok.

"A kérdésre válaszolva, szerintem csak a férfiak utálják a melegeket, gondolam attól félnek, ha nem mutatnák ki nyilvánosan a nézeteiket, a többi pasi melegnek tartaná vagy ilyesmi"

Ezzel egyet értek, de amiatt nem jó, mert a nők is utálják őket, csak ők nem protestálnak ennyire fennhangon.

"Egyszer egy összejövetelen egy srác azzal vitatkozott egy lánnyal, h ugyanolyanok a melegek, mint a lezbik, meg, hogy miér más, hogyha 2 pasi vagy ha 2 csaj csókolózik."

Azért más, mert az felizgatja a férfiakat, ha két csinos lány kényezteti egymást.

Figyeld meg, hogy ha két tipikus leszbi (molett, rövidre nyírt hajú, szőrös) csinálja ugyanezt, azt már ugyanúgy undorítónak találják, mint a meleg férfiakat!

Egy történész

2010. nov. 2. 23:10
 14/23 anonim ***** válasza:
Kedves történész, ugyan nem vág ide 100%osan, de engem érdekelne, hogy más kultúrákban is volt elfogadott biszexualitás, vagy csak a görögöknél?
2010. nov. 2. 23:14
 15/23 anonim ***** válasza:
96%

Ha a kérdező megengedi, én bármire válaszolok.

Ha nem, akkor meg privátban. :D

Én arról hallottam, hogy Japánban a középkorban-kora újkorban (mármint nekünk középkorban-kora újkorban, mert Kelet-Ázsiában ez a beosztás nem alkalmazható) a sógunok többnyire mind biszexuálisok voltak.

De erről sajnos többet nem tudok és ezt is csak pletyka szintjén, úgyhogy ne vedd készpénznek!

Ami biztos, hogy a rómaiaknál szintén elfogadott volt (nagy valószínűség szerint görög hatásara) de ők már "enyhítettek" rajta.

Pl. a görögöknél, mint említettem és mint a kérdező is utalt rá, a tanár munkájához hozzátartozott az is, hogy bedugott egyet s mást a tanítvány hátsó felébe, a rómaiaknál viszont volt egy olyan törvény, hogy a tanár csak akkor létesíthet szexuális kapcsolatot a diákkal, ha előbb a diák apjával is megteszi. Bár ez nem hiszem, hogy nekik nagy akadály lett volna.

Mellesleg több híres "politikusról", köztük Sulláról és Caesarról is az terjengett, hogy náluk a kenyér mindkét fele vajas. De a homoszexualitást ők is elítélték.

Amúgy igazán a középkorban sem ítélték el, ha valaki azonos neművel folytat szexuális kapcsolatot. Ha mellette megnősült és voltak gyerekei, akkor senkit sem érdekelt.

Több angol király volt pl. bizonyíthatóan homoszexuális (vagy legalábbis erősen biszexuális).

Az igazán nagy "melegüldözés" csak a jezsuiták megjelenésekor indult meg.

Hogy miért pont akkor, azt nem tudom, de előtte senkinek sem szúrta a szemét.

Amúgy pedig nem csak a férfiakkal voltak ám ilyen elnézőek.

A görög-római kultúrában pl. a prostituáltaknak két típusát különböztették meg. A lupa kb. ugyanazt jelentette, mint ma a prostituált, így erre nem térek ki, a hetaira viszont előkelő "társalkodónő" volt, akinek a szolgáltatásai között csak egy volt a szexuális örömszerzés. Egyébként tudósokat megszégyenítő műveltségük, politikusokat megszégyenítő informáltságuk és uralkodókat zavarba ejtő befolyásuk volt (mint pl. Serviliának, Brutus anyjának, aki majdnem egész karrierje során dróton rángatta Caesart). Ehhez mérten a honoráriumuk is egy kisebb vagyon volt.

Nade, amire ki akartam lukadni, volt egy görög sziget (nem Leszbosz, mielőtt félreértenétek), ahol éltek olyan hetairák, akik csak nőkkel voltak hajlandók "üzletelni".

De ha már Leszbosznál tartunk, Szaphóról gondolom hallottatok már. Hát őt sem épp csak a tanári szeretet fűzte a növendékeihez, akik, mondanom sem kell, mind lányok voltak.

Egy történész

2010. nov. 2. 23:28
 16/23 A kérdező kommentje:

Annak viszont örülök, hogy végre van egy olyan kérdés, ahol nem ugatjuk le egymást azonnal. Az írásod hatására utánanéztem a neten, és ezt találtam:

"A homoszexualitás másik fajtáját a törzsi társadalmak korából örökölték a görögök, ez az un. beavatási homoszexualitás. Ezt az aktust Krétáról ismerjük, tulajdonképpen jobb, ha pederasztiának nevezzük. Ez úgy történik, hogy egy férfi bejelenti a családnak, hogy el akarja vinni a serdülõ fiukat. A család nem rejti el, de amikor a fiúszöktetés megtörténik, úgy tesznek, mintha üldöznék, viszont arra nagyon vigyáztak, hogy ne érjék utól (ugyanis: nagyon örülnek a megtiszteltetésnek). A fiú 60 napig van a férfi társaságában, ezalatt megtanul vadászni, társaságban viselkedni, és minden olyan dolgot amire a késõbbiekben szüksége lehet. A két hónap eltelte után a férfi visszaviszi szüleihez, s egy ökröt, egy köpenyt, és egy kupát ad neki. Az ökör a vadászat, a köpeny a harc, a kupa a férfiasság jelképe, így tulajdonképpen egy férfivá avatási szertartásról van szó. A homoszexualitást tehát az összes (!) krétai férfi átéli életében legalább kétszer, egyszer mint avatott, egyszer mint avató. Ez a szokás Spártában is élt, sõt, megbüntették azt, akinek nem volt ilyen kapcsolata."

Lehet, hogy valójában én erre gondoltam, csak már elég régen mesélték nekem, és néhány fontos részletre már nem emlékeztem megfelelően

2010. nov. 2. 23:30
 17/23 anonim ***** válasza:
94%

"A homoszexualitás másik fajtáját a törzsi társadalmak korából örökölték a görögök, ez az un. beavatási homoszexualitás."

Ez valóban létezett. Nem is tagadtam soha.

De a spártaiak nem voltak épp nagy hívei.

Amúgy ebből a kis exkurzusból az nem derül ki, hogy kötelező volt lefeküdniük is.

Mellesleg, mint már mondtam, az ilyen beavatási homoszexualitást simán el tudom képzelni, hogy követték a spártaiak. De ez még messze nem jelenti azt, hogy kötelező lett volna homoszexuálisnak lenniük.

Ez olyan, mint hogy régen a rossz gyereket pálcával megverte a tanár. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy a tanárnak kötelező lett volna verni a gyereket.

Illetve, végeredményben igaz, csak nagyon durva torzítás és félreértelmezhető.

Mellesleg, ha már itt tartunk, a beavatási homoszexualitás csak egy fajta volt.

Létezett az un. gazdasági homoszexualitás is, ami abból állt, hogy a túlnépesedés miatt szabályozták, hogy a férfiak mikor házasodhatnak. Ez eleinte 30, aztán 35, majd 45 éves korra tolódott ki, remélve, hogy az után már nem csinálnak túl sok gyereket.

A nőknél ilyenre nem volt szükség, mert ők ha nem haltak bele az első szülésbe, akkor a második-harmadikba már nagy eséllyel.

Viszont egy magára valamit is adó görög nő nem élhetett nemi életet a házasság előtt és az esküvő után is értelemszerűen csak a férjével.

Így a 30-35-45 évnél fiatalabb férfiak, ha nőt akartak, legfeljebb a bordélyba mehettek. Viszont ha nem volt rá pénzük, vagy nem füllött a foguk az olyan repedtsarkúakhoz, akiken előttük már ki tudja hányan végigmentek, akkor ráfanyalodtak, hogy egymást fűzzék.

Azt meg már meg sem említem, hogy a görögök ugye eredendően pásztornép voltak, így sok időt töltöttek a hegyekben egyedül a kecskéikkel. És ha épp ott jött rájuk a kényszer... nos, legyen elég annyi, hogy nem teljesen véletlenszerűen jutott eszébe valakinek, hogy lehetnek szatírok is. :D

Egy történész

2010. nov. 2. 23:41
 18/23 A kérdező kommentje:

"Több angol király volt pl. bizonyíthatóan homoszexuális (vagy legalábbis erősen biszexuális)"

Hát ja, I.Jakab ♥ Buckingham herceg

Azt véletlenül nem tudod, hogy a mi királyaink (vagy bármilyen fontos személy) közül ki volt homok ? Persze, ha volt egyáltalán, gondolom nem verik nagy dobra...

2010. nov. 2. 23:47
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Meg II. Vilmos fenekében sem csak salakanyag kapott helyet. :D

Magyarok közül nem tudok róla, hogy bármely neves történelmi személyiség kacérkodott volna a saját nemével.

Ferenc József tagadta ki az egyik öccsét, amiért nyíltan vállalta, hogy a férfiakhoz (is) vonzódik, de hát ő nem teljesen magyar volt. :)

Egy történész

2010. nov. 2. 23:51
 20/23 anonim ***** válasza:
53%

Ez még annyira se vág ide, mint az előző kérdésem, mondhatni

OFF: 1. tudtok ma olyan helyről a világon, ahol elfogadott társadalmilag a biszexualitás?

2. ma mindenkit azzal ijesztgetnek, hogy a hátulról közösülés milyen rettenetesen fdertőzésveszélyes, főleg óvszer nélkül. Akkor még nem volt az, vagy a görögök fele kihalt ilyen fertőzésekben? vagy hogy is van ez?

2010. nov. 2. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!