Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hol, melyik hatóságnál lehet...

Hol, melyik hatóságnál lehet jelenteni egy vállalatot, ami lakhely alapján diszkriminálja a pályázókat?

Figyelt kérdés

Budapesten van egy vállalat, ami lakhely alapján diszkriminálja a pályázókat.

Szellemi munkakörről van szó.

Tőlem kérdezték hol lakok, meg albérletben-e.Mondtam igen, szobát bérlek, de most szeretnék egy garzonba költözni.Fintorogtak rá.

Nyilván, a bérigényemet is ez szerintem lőttem be.

Egy barátnőm agglomerációban lakik, 35 km-re Budapesttől.Ő is pályázott oda, nála meg azért fintorogtak,hogy bejárást kellene fizetni, meg jaj, mi van ha késik a közlekedés miatt...stb

Ez egy az egyben diszkrimináció, márpedig lakhely alapú.

Hol lehet az ilyesmit jelenteni,hogy megbüntessék a céget vagy legalább figyelmeztessék?

Ki tudja hány emberrel játssza ezt.Egyáltalán nem normális ez.

2024. júl. 27. 13:36
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem sehol.

A munkáltatónak szerintem joga van eldönteni,hogy kit vesz fel.

Ráadásul nem nemzetiségi alapon,nem vallási alapon,nem etnikai alapon diszkriminál téged.

(Ha egyáltalán ezt lehet egyáltalán diszkriminációnak nevezni)

2024. júl. 27. 13:40
 2/4 A kérdező kommentje:

1#

Már ne haragudj, de nem csak etnikai vagy vallási alapon lehet diszkriminálni az embereket.

Ha csak olyanokat akar felvenni, akik saját ingatlanban laknak vagy mamahoteleznek, az bőven kimeríti a diszkrimináció fogalmát.

Normális cég a tudást, tapasztalatot, végzettséget nézi, nem a lakhelyet.

2024. júl. 27. 13:42
 3/4 anonim ***** válasza:

És mi az elképzelés?

Bemész a rendőrségre, feljelenteni őket,hogy nem vesznek fel a céghez,mert faluról jöttél?

Tudod mi fog történni?

Néhány napig a reggeli kávé mellett jókat fognak röhögni rajtad a rend őrei.

2024. júl. 27. 13:46
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 Ez nem rendőrségi ügy, és ilyenekért lazán megbüntethetnek egy céget
2024. júl. 27. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!