Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Jobboldali, konzervatív...

Jobboldali, konzervatív emberek általában kevésbé tudnak angolul?

Figyelt kérdés
A baloldali, progresszív ideológiák egyik legfontosabb eszköze az angol nyelv és az angolszász popkultúra. Ha belegondolunk egy csomó ezzel kapcsolatos szó pride, woke, queer, drag queen, stb is mind az angol nyelvből jön. Ezért azt gondolná az ember, hogy a balosok jobban tudnak angolul. Viszont ez lehet nem feltétlenül igaz, tulajdonképpen rengeteg keresztény, konzervatív tartalmat is lehet olvasni angolul és az USA-ban is vannak olyan mentalitású emberek, akik utálják a woke-ot és a politikai korrektséget. Szerintem igenis nagy fegyvertény, ha egy magyar hazafi jól beszél angolul és szép választékos nyelvezettel tudja kommunikálni a világlátását bárkinek.

júl. 25. 16:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Konzervatív vagyok, mérsékelten jobbos, folyékonyan beszélek angolul és oroszul.
okt. 14. 11:34
 12/16 anonim ***** válasza:

Egyébként a téma maga érdekes.

Maga az egésznek felvetése onnan ered, hogy a liberálisok szerint a liberalizmus az maga a mindennek végső szent igazsága, a dolgok végleges dogmája. Tehát a liberálisok szerint valaki vagy buta mucsai paraszt lehet vagy liberális. Ők nem tudják elképzelni, hogy létezhet olyan, hogy valaki iskolázott értelmes és mégsem fogadja el a liberalizmust.

Ennek amúgy semmi köze a mai liberálisokhoz, ez már jóval régebbi, évszázadokra visszamenő dolog. A Francia Forradalom liberálisaitól, vagy akkori nevükön "jakobinusok" ered.

Akkor ugyanis amikor Napóleon serege megindult a Cári Oroszország felé, akkor azt hitték gond nélkül simán be fogják venni Oroszországot, mivel majd a nép és a közember őket fogja támogatni. Ezt onnan gondolták, hogy a 18. század végén Oroszországban a francia volt az arisztokrácia nyelve. Az akkori Oroszországban szabályosan szégyennek számított az elit körében nem tudni franciául, sokszor egymás közt is inkább a franciát használták a nemesek mintsem az oroszt. Maga az orosz arisztokrácia is francia divat és stílus szerint rendezte be otthonát és öltözködött.

Emiatt a napóleoni Franciaország azt hitte, az oroszok mind Franciaországot támogatják és majd simán maguk mellé tudják állítani az oroszokat.

Óriásit tévedtek, hiába a francia kultúra iránti rajongás és a francia nyelvismeret, de mégis hűek maradtak az oroszok Oroszországhoz. Ezt az akkori liberálisok egyszerűen képtelenek voltak megérteni, hogy hogy lehet, hogy ennyi mindent tudnak Franciaországról meg ennyire szeretik a francia kultúrát és mégsem liberálisok?

Ma dettó ugyanez van. A történelem ismétli önmagát. Csak ma Franciaországot helyettesítsük be az USA-ra és a francia nyelvet az angolra. Szinte az összes 35 év alatti orosz ismerősöm tud angolul, egyikük még élt is az USA-ban. De egyikük sem liberális.

Ezt a mai liberálisok sem értik, kérdezik is maguktól "Hogy lehet, hogy ezek az oroszok mind szeretnek mekizni meg farmernadrágokba járni de mégsem liberálisok és még Putyint is támogatják?"

okt. 14. 18:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Természetesen tudom, hogy nem ezt írtad, de biztos, hogy a jobboldali, konzervatív emberek butábbak?
okt. 15. 10:33
 14/16 Alex Fly ***** válasza:
100%

Az általam ismert jobboldali, konzervatív emberek jelentős része beszél angolul.

Tetszik vagy nem,az angol nyelv ismerete ma már megkerülhetetlen -politikai nézettől függetlenül.

okt. 15. 13:14
 15/16 A kérdező kommentje:

Nem, én is inkább jobboldali, konzervatív vagyok és rengeteget olvasok angolul, szerencsére nagyon sok tartalom van. Csak az, hogy a konzervatívok általában idősebbek az átlagnál és lehet ezért tűnik úgy kevesebben tudnak.

okt. 15. 17:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Jó magam épp fordítva tapasztaltam itt gyakorin. Jobboldali keresztény konzervatív vagyok. Nem egyszer volt már, hogy a politika témában egy kérdés alatt vagy privátbankár, ha egy baloldalival vitatkoztam, és angol nyelvű linket adtam meg, akkor ez gondot okozott az illetőnek. A vallás és valláskritika témájú kérdések alatt szintén előfordult, hogy egy ateistának angol nyelvű linket adtam meg, és megint csak ez neki probléma volt.
okt. 15. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!