Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Valahol a világban előfordult...

Valahol a világban előfordult olyan, hogy területi autonómiát hozott létre, vagy levált az országról egy olyan népcsoport, amelynek egyébként azonos volt az anyanyelve az ország lakóival?

Figyelt kérdés

júl. 15. 08:47
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Singapure egészen biztosan Malaysia-ból vállt ki, de Monaco is igy jött létre tudtommal, valamilyen szinten a Vatikán is.
júl. 15. 08:49
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Amerikai polgárháború

Független Írország

Haiti

júl. 15. 08:55
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Szingapúr részben jó válasz, mert laknak a városállamban malájok is, de csak kb 9%-ban. A mandarin (kínai) nyelvet sokkal többen beszélik Szingapúrban.

Az NDK például levált az NSZK-ről, majd megszűnt, és újra betagozódott az MSZK-ba.

Latin-Amerika gyakorlatilag minden országára igaz, de azon belül Nagy-Kolumbiában is lejátszódott ez darabolódási folyamat, és levált róla Panama, Venezuela és Ecuador.

Pakisztán leválása Indiáról is részben egy példa, de csak részben, mert többségében urdu nyelvet beszélnek ott, Indiában még nagyon sok más nyelvet is beszélnek.

Az egykori arab birodalom darabolódása is egy példa.

júl. 15. 09:01
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Ausztrália, Új-Zéland
júl. 15. 09:07
 5/10 hollófernyiges ***** válasza:
84%
Volt olyan ország is, hogy Közép-Amerikai Egyesült Államok, a feldarabolódásával jött létre az a miniállam-gyűjtemény, amit most látunk.
júl. 15. 09:48
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
Oroszország-Ukrajna.
júl. 16. 05:48
 7/10 hollófernyiges ***** válasza:
34%
Az ukrán nyelv nem azonos az orosszal.
júl. 16. 07:52
 8/10 anonim ***** válasza:
34%
Konfliktus ide vagy oda de az ukrán nyelv azonos az orosszal. Olyan mint az amerikai angol vs britt. Kérlek nézz utána és ne írj hülyeségeket csak azért mert szimpatizálsz egyikkel-másikkal.
júl. 16. 19:48
 9/10 hollófernyiges ***** válasza:
Kárpátaljai vagyok, általános meg középiskolában oroszt tanultam, egyetemen ukránt. Kérlek ne írj hülyeségeket olyan témában, amiről fogalmad sincs.
júl. 17. 06:22
 10/10 anonim ***** válasza:
48%
Dehogy nem azonos. Ugyan én nem vagyok kárpátaljai, de ha utána nézel rájössz, hogy igen az. Kérdezz meg egy nyelvészt, ha nem hiszel nekem.
okt. 26. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!