Miért voltak boldogabbak az emberek kommunizmus alatt Magyarországon ,mint most ebben a korszakban ill rendszerben?
10-es
Ezzel is az alkoholizmus ellen vették fel a harcot.
Hogy ne legyen ennyi alkesz ,mint most.
Mert szerinted most az normális ,hogy egyesek már annyira alkeszok ,hogy nem bírnak ki úgy egy reggelt sem ,hogy nem isznak meg 1üveg sört és egy felest?
"Mert szerinted most az normális ,hogy egyesek már annyira alkeszok ,hogy nem bírnak ki úgy egy reggelt sem ,hogy nem isznak meg 1üveg sört és egy felest?"
A cocializmusban ez sokkal altalanosabb volt.
Azelőtt, nagyon meg kellett gondolni (Kádárék idején és az utána követlező vagy 8 évben).
Az után, egészen 2004-ig jól éltünk, de jött egy új miniszterelnök, aki kiszrrvezett, alvállalkozások sora alá mindent.
Eladták a mi munkahelyünk épületét is, hogy a Bajnai-Gyurcsány épülrtbe költöztessék át, akkora bérleti díjért, amiből a posya már új saját épületet tudott volna építeni.
Szóval jöttek 2005 tavaszán, hogy mindannyiunknak felmondjanak és alvállalkizások alvállalkozása alá kerültünk, a korábbi havi jövedelem feléért és eltöröltek minden korábbi rendszeres juttatást mellette.
Akkor összeomlottam. Kilátástalan volt a helyzet.
Beée betegedtem, de közben majdnem kilakoltattak 2009-ben.
Az alvállalkozók hosszú sora adózott ugyan utánunk és fizették a járulékokat, de kb. három havonta új vállalkozóhoz kerültünk és semmi papír nem maradt utánuk rólunk. Ők se voltak elérhetők már, felszvódtak, eltűntek a korábbi címeikről.
Amikor a nyugdíjat kellett megállapítani, csak a 2004-es évi utolsót tudták igazoltként előkeresni, így annak alapján állapították meg az ellátást, felszorozva a valorációs rátával. Így végül élhető nyugdíjam lett.
Annál ékhetőbb, mint a Kádár korszakban ahogy garasoskodni kellett.
A mostani vezetés megadja az embereknek azt a kedvwzményt és támogatást, fiataloknak az adómentességet,
hogy nem a szabad világpuaci árakat kell megfizetni, hanem egy közbenső átlagot, aminél bár időnként lejjebb megy a világpiaci ár, de amikor jóval magasabb lenne, se kell többet fizetni érte.
Szóval a szocializmus kedvezményeit kaptuk vissza ettől a jobboldali kormánytól.
Most ketten tudunk félretenni kicsit, ami bent gyarapodik a folyószámlán.
Ilyen korábban sosem volt!
Az rs elmond valamit, hogy az emberek többsége elégedetten újra választja a jelenlegi, szocialuzmushoz hasonló kedvezményeket adó vezetést.
Mi nem kaptunk Marshall segélyt, sőt gyarmataink sem voltak (amiből a Marshall segélyt nyújtották) gazdasági gyarmataink sem voltak. Egy vesztes háborúból kellett talpra állni, jellemzően USA bombák által elpusztított országot felépíteni, ráadásul az értelmiség nagy része kivándorolt. Ne gondold, hogy ilyen gépekkel! T100-as lánctalpasokkal 4-5 tonnás teherautókkal és apáitok fáradtságával. Ahogy mondják ma: aki akkor nem tudott haladni az annyit is ér! Elkényelmesedtek! Haver anyjával élt egy szoba konyhában, WC a folyosó végén és jó volt neki. De ha meg hallja: -Többet érdemelsz. - Akkor megy tüntetni. Az én történetem: Volt "íróasztalom" üzemtechnológus voltam. Az is átlag feletti bér volt. Amikor
családot akartam, elmentem darut szerelni. 2-3 év alatt telket vettem, építkeztem, autót vettem és rengeteget kirándultunk a családdal. Most felzárkoztatási segélyből, milliók nyomorából, egyesek jól élnek. Bill Gates szerint arany milliárd a cél. Hét milliárdot el kell pusztítani. Rajta okosok. Ki lesz benne, ki fog pusztulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!