Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A szocializmusban egy erdélyi...

A szocializmusban egy erdélyi vagy felvidéki magyar átköltözhetett Magyarországra?

Figyelt kérdés

2022. nov. 9. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
Hivatalosan nem
2022. nov. 9. 15:22
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Több ismerősöm jött így. Nem volt olyan egyszerű, mint manapság, de lehetett.
2022. nov. 9. 15:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Két kollégám is így telepedett le. 1 éven belül családi házban éltek. Fogalmunk sem volt hogy csinálták.
2022. nov. 9. 15:29
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
Többnyire nem. Vagy átszöktél vagy ha engedtek külföldre diszidáltál ide.
2022. nov. 9. 15:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Nekem másodikban lettek erdélyi magyar osztálytársaim (85-ben). Apuka mérnök volt, anyuka szülésznő.

2022. nov. 9. 15:33
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Miért ne lehetett volna?
2022. nov. 9. 15:46
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
Igen. Nekem a 80 évek elejétől igen sok átköltözött erdélyi kollégám volt. Előtte bonyolultabb volt. Én a 70-es évek végén vettem feleségül elég bonyolultan egy munkácsi lányt, hogy ideköltözhessen. Végül kapott állampolgárságot. Már nem emlékszem, talán 5 év itt lakás után.
2022. nov. 9. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Apum át akart szökni. Sikerült is neki, csak eltévedt és véletlenül visszajött. El is kapták. Szerencséjére már pont közelgett a rendszervátás, így nem lett belőle semmi komolyabb.

A barátom nagyszülei is át akartak szökni, mikor a mamája terhes volt az anyjával. Ők nem a zöld határon próbálkoztak, mert a határ mellett éltek (nem Kovászna megyében, mint mi), s azoknak meg volt engedve, hogy enyhén átjárjanak. De kigyulladt az autónak az a kereke, amiben a pénzüket próbálták átcsempészni. (Egyszer meg át is verték őket.)

2022. nov. 10. 11:31
 9/9 anonim ***** válasza:
79%
Nem. Legfeljebb, ha házasodott, de annak is bonyolult volt az engedélyeztetése.
2022. nov. 27. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!