Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerinted a Turul szoborral...

Szerinted a Turul szoborral mit kellene csinálni Budapest XII. kerületében lévővel?

Figyelt kérdés

2024. jún. 13. 17:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%
Békén hagyni.
2024. jún. 13. 17:47
 2/18 A kérdező kommentje:
Itt most saját gondolataitokra vagyok kíváncsi ezért nem adtam a kérdéshez választási lehetőségeket!
 3/18 anonim ***** válasza:
72%
Semmit! Jó helyen van!
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Díszkivilágítani.
2024. jún. 13. 17:48
 5/18 anonim ***** válasza:
82%

Őszintén nekem oly mindegy. Alapvetően a libsikkel értek egyet, de rohadtul fel van fújva a probléma mindkét oldalról.

Szerintem egy tökéletes világban a kerület szavazna róla, hogy fenn marad-e vagy sem, a többség dönt.

2024. jún. 13. 17:49
 6/18 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem is szavazzanak az ott lakók. Szobortól függetlenül ha a többségnek nem tetszik az adott objektum, vigyék el onnan, ha a többségnek nincs vele baja, maradjon ott.

Önmagában a szoborállítást és az emlékezést jó dolognak tartom, még azok számára is, akik valamilyen bűnt követtek el. Hiszen nem törölhetjük ki őket a történelemből csak azért, mert nem helyesen cselekedtek. De nyilván pl. egy Hitler szobrot nem a zsidó negyedbe kell tenni, mert az "zavaró" az ott lakóknak. Szoborparkban, vagy múzeumban viszonyt helye van, ahogy bármilyen más alkotásnak is.

2024. jún. 13. 17:55
 7/18 A kérdező kommentje:

6-os

Eddig talán ez a legjobb megoldás a problémára.

De azért az 5-es sem rossz.

2024. jún. 13. 17:59
 8/18 anonim ***** válasza:
86%
Istenem, hány éve ott áll már, és elvan, nem értem, miért kell most megint ilyen kultúrharcot kezdeni, nagyot csalódtak Kovács Geriben. A turul amúgy ott van a Nemzetbiztonsági szakszolgálat címerében, Göncz is avatott turulszobrot, tehát ez senkit nem zavarhatna.
2024. jún. 13. 18:05
 9/18 anonim ***** válasza:
13%
Lefóliázva maradhat 😅
2024. jún. 13. 18:09
 10/18 anonim ***** válasza:
64%

"Végül a 2010-es kormányváltás után Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő által benyújtott parlamenti törvénymódosítás teremtett új helyzetet, ami – a több mint 3000 magyar település mintájára – a 23 kerületi önkormányzat kezébe adta a döntés jogát a területükön felállítandó szobrokról és emlékművekről."

[link]

Mindezt azután, hogy eleve törvénytelenül lett felllítva a szobor.

Engem nem érdekel, mit szimbolizál a turul, hány nyilas párttag van feltűntetve hősi halottként, vagy hogy kinek mi fáj, de ez így elsősorban azt szimbolizálja, hogy 2010-től hogyan szabák át a jogrendszert, kedvezve az elvtársaknak. Innentől kezdve ha az új polgármester ki akarja tenni, akkor ahhoz legalább annyi létjogosultsága van, mint annak a huzavonának, ami ezt megelőzte.

De jó lenne, ha lenne végre valami valódi kompromisszum, páőrbeszéd erről.

2024. jún. 13. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!