Szerinted a Turul szoborral mit kellene csinálni Budapest XII. kerületében lévővel?
Őszintén nekem oly mindegy. Alapvetően a libsikkel értek egyet, de rohadtul fel van fújva a probléma mindkét oldalról.
Szerintem egy tökéletes világban a kerület szavazna róla, hogy fenn marad-e vagy sem, a többség dönt.
Szerintem is szavazzanak az ott lakók. Szobortól függetlenül ha a többségnek nem tetszik az adott objektum, vigyék el onnan, ha a többségnek nincs vele baja, maradjon ott.
Önmagában a szoborállítást és az emlékezést jó dolognak tartom, még azok számára is, akik valamilyen bűnt követtek el. Hiszen nem törölhetjük ki őket a történelemből csak azért, mert nem helyesen cselekedtek. De nyilván pl. egy Hitler szobrot nem a zsidó negyedbe kell tenni, mert az "zavaró" az ott lakóknak. Szoborparkban, vagy múzeumban viszonyt helye van, ahogy bármilyen más alkotásnak is.
6-os
Eddig talán ez a legjobb megoldás a problémára.
De azért az 5-es sem rossz.
"Végül a 2010-es kormányváltás után Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő által benyújtott parlamenti törvénymódosítás teremtett új helyzetet, ami – a több mint 3000 magyar település mintájára – a 23 kerületi önkormányzat kezébe adta a döntés jogát a területükön felállítandó szobrokról és emlékművekről."
Mindezt azután, hogy eleve törvénytelenül lett felllítva a szobor.
Engem nem érdekel, mit szimbolizál a turul, hány nyilas párttag van feltűntetve hősi halottként, vagy hogy kinek mi fáj, de ez így elsősorban azt szimbolizálja, hogy 2010-től hogyan szabák át a jogrendszert, kedvezve az elvtársaknak. Innentől kezdve ha az új polgármester ki akarja tenni, akkor ahhoz legalább annyi létjogosultsága van, mint annak a huzavonának, ami ezt megelőzte.
De jó lenne, ha lenne végre valami valódi kompromisszum, páőrbeszéd erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!