Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Önkormányzati választáson...

Önkormányzati választáson érvényes így a szavazatom?

Figyelt kérdés
Kis településen élek, van két polgármester jelölt, és melléjük kellene tizenvalhány indulóból 6 képviselőt kiválasztani. A helyzet az, hogy a polgármester jelöltekből egyik sem szimpi, képviselőkből pedig összesen 3 van, akire szívesen szavaznék. Érvényes, ha csak 3 képviselőt jelölök be, nem 6-ot, polgármestert pedig egyáltalán nem?
2024. jún. 8. 22:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
igen
2024. jún. 8. 22:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha senkit sem akarsz választani, célszerű üresen hagyás helyett az összes jelöltet beikszelni, hogy még véletlenül se lehessen utólag bejelölni valakit.
2024. jún. 8. 22:58
 3/6 A kérdező kommentje:
2-es válaszoló, de akkor nem érvénytelen lesz a teljes szavazatom? Mert 3 képviselőjelöltem lenne. Vagy a képviselők, és polgármester jelöltek nem egy lapon vannak? Bocsánat a hülye kérdésekért, de már nem is emlékszem hogy szokott lenni.
2024. jún. 9. 06:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Átgondoltam, mégis behúzom kisebb rossz alapon az egyik polgármester jelöltre, hiszen valamelyiknek úgyis meg kell nyernie.
2024. jún. 9. 09:47
 5/6 anonim ***** válasza:

3 képviselő? Nem. Egy képviselőre szavazhatsz, a választókerületedben levőre. Ezek a választókerületek területileg szét vannak osztva a településeden. Ezek szerint 6-an alkotják majd a településed közgyűlését, plusz a polgármester. Te csak 1 polgármesterre, és 1 képviselőre szavazhatsz érvényesen.

(Meg ep választások, és megyei lista (Budapesten ezutóbbi főpolgármester és fővárosi lista))

2024. jún. 9. 10:01
 6/6 A kérdező kommentje:
5-ös válaszoló, Egy 1400 fős kis faluban élek. A képviselőtestület 6 fő, + polgármester. Azt hiszem 15 induló van képviselőnek. Nem tudom mennyi, amennyit maximum beikszelhetek, de biztosan nem 1. Ha ez mondjuk max. 3, akkor semmi gond, pont annyi jelöltem van. De most utána olvastam, a lényeg, hogy többet nem ikszelhetek, ha kevesebbet, mint amennyit lehet, attól még érvényes a szavazat.
2024. jún. 9. 10:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!