Ha te tervezhetnéd meg az új magyar zászlót, hogy nézne ki?
Petőfi verse ma aktuálisabb, mint valaha:
Végre egy igazán kreatív kérdés. Vagy vörös és fekete lenne. Esetleg kicsit ilyen folyókat ábrázoló csíkozással félig, félig meg egyszínű egy címerrel.
Vagy Pedig nagyon sötétkék, vörös körrel a közepén, ami egy fehér kört vesz körül és abban lenne valamilyen szimbólum. A zöld szerintem nagyon gyenge szín.
A zászlót 8 vízszintes sáv metszené. Vörös és fehér szín váltaná egymást.
Az első vörös mezőben a "Iustam causam Deus non derelinquet" (Isten az igaz ügyet nem hagyja el) felirat szerepelne.
A zászló közepén a történelmi Magyarország térképe helyezkedne el (Nagy-Magyarország), felette a koronás fejű Turul madár szállna.
Én a címert visszatenném, bár ha jól tudom ma is használható a címeres zászló bizonyos körülmények között. De a hivatalos zászlóba is visszatenném, ha nem is középre, de az egyik sarokba mindenképpen. Fontos, történelmi jelképek tartoznak a címerhez, amiket szerintem nem szabad elhagyni.
Szívesen látnék valamilyen nemzeti motívumot is benne, akár a turult, mert az egy egészen egyedi jelkép, akár egy szarvast, vagy bármi hasonló, történelmi jelentőségű dolgot. Én pusztán a csíkos zászlót kevésnek érzem, számomra nem jelenít meg elég tartalmat.
A fekete zászlószínnel az a bajom, ami a jelenlegi himnuszunkkal is, hogy negatív érzelmeket társít a nemzetünkhöz. Annyi sok eredményünk van, amire büszkék lehetünk, miért akarunk mindig gyászolni? Persze történtek rossz dolgok, és emlékeznünk kell, de én zászlóban, címerben és himnuszban is sokkal szívesebben látnám viszont egy büszke, eredményes, küzdeni képes nemzet képét, mint egy olyan nemzetét, amelyik csak magába fordulva gyászol, és várja a szebb jövőt...
A piros és a fehér tetszik benne, akár lehetne egy piros alapon fehér kereszt, vagy kettőskereszt, a bal felső sarokban pedig a címer, vagy a kereszten ülhetne a turul, vagy valami ezekhez hasonló, jelentéssel bíró zászlót képzelnék el szívesen.
Én ilyenre gondoltam, ez nagyon jellemzi a magyar társadalmat
Fehér alapon lenne, és középen ciktorunk dicsőséges arca az alábbi írással: hero of sheeps.
Ha váltás lenne, akkor maradhatna ez, ami van jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!