Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogy reagálnád le ha megint...

Hogy reagálnád le ha megint bevezetnék a sorkatonaságot?

Figyelt kérdés

Nyílván főleg a fiatal férfiakat kérdezem. Tudom, persze, persze nem lesz bevezetve úgyse. Nyílván azért van róla szó minden második európai országban, meg nyílván ha a kormány mondja hogy nem fogják bevezetni akkor annak mindenképp hihetünk, hisz az orbán-kormány a legmegbízhatóbb egész európában, még egyszer sem hazudtak semmiben...😃.

Na de tegyük fel hogy mégis bevezetnék. Hogy reagálnád ezt le, hogy érintene lelkileg? Mennyire lennél lehidalva, felháborodva? Bevonulnál a parancsszóra, vagy ahogy csak lehet próbálnál alóla kibújni? És ha igen, hogy? Vagy esetleg válaszul valami elborultságot csinálnál?

máj. 28. 12:11
1 2
 11/20 árokpart ***** válasza:
0%
Nem fogják bevezetni. A Miniszterelnök úr pont most írta a legfrissebb bejegyzésében.
máj. 28. 15:12
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
#5 ja, egy csomó mindent, pl hogy hogy legyenek alkesz, ostoba, parancsolható jobbágyok, mint azok jó részei akik voltak sorkatonák...
máj. 28. 15:17
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal értelmesebb dolgokra is elkölthetnék azt a sok pénzt, amit így csak kiszórnak az ablakon. Szegény fiatalok!
máj. 28. 19:51
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha felkérnének erre, kiképezném az erre kijelölt állományt arra, amihez értek, - amit sorkatonaként alaposan megtanultam és a mai napig használható ismeret. Ennyit tudok hozzátenni 56 évesen a történethez.
máj. 29. 07:48
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

#7 Ugyanígy vagyok, csak unokával.

#14 Írhatnál néhány konkrétumot, amit sorkatonaként tanultál, otthon nem lehet megtanulni és ma is használható. Ha valaki ott szerzett pl. jogsit, az nyilván más, nem az ilyesmire gondoltam.

máj. 29. 09:10
 16/20 anonim ***** válasza:
91%
#15 na igen, azt hallottam, hogy jogsi szerzésre jó volt, mert ingyen, egyszerűen lehetett mindenre IS jogsit szerezni. De más pozitívumot nem hallottam róla.
máj. 29. 09:32
 17/20 Tatyó ***** válasza:
100%

Én simán megtagadom, leülöm, fejbe lőnek, felakasztanak stb.

Én nem fogok ezeknek a malmára dolgozni. A hazám ott van ahol lakom, azt védeni is ott fogom a családom mellet, nem valami doberdón, don kanyarban, elhurcolva...

jún. 1. 10:54
 18/20 Tatyó ***** válasza:
81%
egyébként, ha nincs katona, nincs háború.
jún. 1. 10:56
 19/20 anonim ***** válasza:
39%
#12 Ez annak a jele, hogy be akarják vezetni. 0. Viktornak több olyan megjegyzése volt, ami arra utal, hogy ő híve a sorkatonaságnak. Legföljebb fél kezdeményezni a bevezetését, mert tudja, hogy a hívei közül sem mindenki támogatná.
jún. 1. 11:29
 20/20 Tatyó ***** válasza:
100%

Régen sem volt másképp..:

- Mer a királyok másképp nézik a háborút, mint a népek... Tudom én az egészet, ott beszélték meg előttem a tiszt urak. Mer a királyok, az csak egy család. Az mind atyafi-rokon. A muszka cár meg a német császár meg az angol, az mind rokon. A királyok mind összeházasodnak. Nekik az vót akkor az üzlet, hogy a népek csak hadd verekedjenek, de az nem vót üzlet, hogy ők is bajba kerüljenek... Ki kellett ereszteni a királyt... Az olasz király megszegte a barátságot az országgal, az nem vót baj, hanem az, hogy még ő is ott ma­radjon, az baj vót... Azér mondom én, hogy másképp van a háború, mint ahogy az iskolába tanítják, meg ahogy a papok prédikálják.

- Hát, gazduram, minden szentnek maga felé hajlik a keze.

- Igen - mondta komolyan Barmos gazda -, de azért erről ne nagyon beszélgessetek, én is sajnálom, hogy eljárt a szám.

Móricz Zs.: KASZÁSOK A FÁK ALATT 1936

jún. 2. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!