Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogy reagálnád le ha megint...

Hogy reagálnád le ha megint bevezetnék a sorkatonaságot?

Figyelt kérdés

Nyílván főleg a fiatal férfiakat kérdezem. Tudom, persze, persze nem lesz bevezetve úgyse. Nyílván azért van róla szó minden második európai országban, meg nyílván ha a kormány mondja hogy nem fogják bevezetni akkor annak mindenképp hihetünk, hisz az orbán-kormány a legmegbízhatóbb egész európában, még egyszer sem hazudtak semmiben...😃.

Na de tegyük fel hogy mégis bevezetnék. Hogy reagálnád ezt le, hogy érintene lelkileg? Mennyire lennél lehidalva, felháborodva? Bevonulnál a parancsszóra, vagy ahogy csak lehet próbálnál alóla kibújni? És ha igen, hogy? Vagy esetleg válaszul valami elborultságot csinálnál?

2024. máj. 28. 12:11
1 2
 11/20 árokpart ***** válasza:
0%
Nem fogják bevezetni. A Miniszterelnök úr pont most írta a legfrissebb bejegyzésében.
2024. máj. 28. 15:12
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
#5 ja, egy csomó mindent, pl hogy hogy legyenek alkesz, ostoba, parancsolható jobbágyok, mint azok jó részei akik voltak sorkatonák...
2024. máj. 28. 15:17
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal értelmesebb dolgokra is elkölthetnék azt a sok pénzt, amit így csak kiszórnak az ablakon. Szegény fiatalok!
2024. máj. 28. 19:51
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Ha felkérnének erre, kiképezném az erre kijelölt állományt arra, amihez értek, - amit sorkatonaként alaposan megtanultam és a mai napig használható ismeret. Ennyit tudok hozzátenni 56 évesen a történethez.
2024. máj. 29. 07:48
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

#7 Ugyanígy vagyok, csak unokával.

#14 Írhatnál néhány konkrétumot, amit sorkatonaként tanultál, otthon nem lehet megtanulni és ma is használható. Ha valaki ott szerzett pl. jogsit, az nyilván más, nem az ilyesmire gondoltam.

2024. máj. 29. 09:10
 16/20 anonim ***** válasza:
91%
#15 na igen, azt hallottam, hogy jogsi szerzésre jó volt, mert ingyen, egyszerűen lehetett mindenre IS jogsit szerezni. De más pozitívumot nem hallottam róla.
2024. máj. 29. 09:32
 17/20 Tatyó ***** válasza:
100%

Én simán megtagadom, leülöm, fejbe lőnek, felakasztanak stb.

Én nem fogok ezeknek a malmára dolgozni. A hazám ott van ahol lakom, azt védeni is ott fogom a családom mellet, nem valami doberdón, don kanyarban, elhurcolva...

2024. jún. 1. 10:54
 18/20 Tatyó ***** válasza:
81%
egyébként, ha nincs katona, nincs háború.
2024. jún. 1. 10:56
 19/20 anonim ***** válasza:
39%
#12 Ez annak a jele, hogy be akarják vezetni. 0. Viktornak több olyan megjegyzése volt, ami arra utal, hogy ő híve a sorkatonaságnak. Legföljebb fél kezdeményezni a bevezetését, mert tudja, hogy a hívei közül sem mindenki támogatná.
2024. jún. 1. 11:29
 20/20 Tatyó ***** válasza:
100%

Régen sem volt másképp..:

- Mer a királyok másképp nézik a háborút, mint a népek... Tudom én az egészet, ott beszélték meg előttem a tiszt urak. Mer a királyok, az csak egy család. Az mind atyafi-rokon. A muszka cár meg a német császár meg az angol, az mind rokon. A királyok mind összeházasodnak. Nekik az vót akkor az üzlet, hogy a népek csak hadd verekedjenek, de az nem vót üzlet, hogy ők is bajba kerüljenek... Ki kellett ereszteni a királyt... Az olasz király megszegte a barátságot az országgal, az nem vót baj, hanem az, hogy még ő is ott ma­radjon, az baj vót... Azér mondom én, hogy másképp van a háború, mint ahogy az iskolába tanítják, meg ahogy a papok prédikálják.

- Hát, gazduram, minden szentnek maga felé hajlik a keze.

- Igen - mondta komolyan Barmos gazda -, de azért erről ne nagyon beszélgessetek, én is sajnálom, hogy eljárt a szám.

Móricz Zs.: KASZÁSOK A FÁK ALATT 1936

2024. jún. 2. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!