Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogy reagálnád le ha megint...

Hogy reagálnád le ha megint bevezetnék a sorkatonaságot?

Figyelt kérdés

Nyílván főleg a fiatal férfiakat kérdezem. Tudom, persze, persze nem lesz bevezetve úgyse. Nyílván azért van róla szó minden második európai országban, meg nyílván ha a kormány mondja hogy nem fogják bevezetni akkor annak mindenképp hihetünk, hisz az orbán-kormány a legmegbízhatóbb egész európában, még egyszer sem hazudtak semmiben...😃.

Na de tegyük fel hogy mégis bevezetnék. Hogy reagálnád ezt le, hogy érintene lelkileg? Mennyire lennél lehidalva, felháborodva? Bevonulnál a parancsszóra, vagy ahogy csak lehet próbálnál alóla kibújni? És ha igen, hogy? Vagy esetleg válaszul valami elborultságot csinálnál?

máj. 28. 12:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%

Pont úgy, mint, amikor megmondták, hogy Oroszország nem olyan hlye, vagy, amikor azon röhögtek, hogy Németországban mindmegfagynak, vagy, amikor kiment kávézni Brüsszelbe, vagy... vagy...

fognék egy jó sört és örülnék neki, hogy ez az őrült politika engem már nem érint, mert külföldön vagyok.

máj. 28. 12:16
 2/20 anonim ***** válasza:
77%
Elhagynám az országot, átjelentkeznék a goooonoooosz múti munkáltatóm azon országbeli részlegéhez.
máj. 28. 12:20
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
35 éves vagyok. Ha érintene a dolog, annak nem örülnék, ha nem érintene, akkor annyira nem érdekelne, bár sajnálnám a sok pénzt, amit erre elköltene az állam abból az államkasszából, ami már így is brutálisan mínuszos.
máj. 28. 12:26
 4/20 anonim ***** válasza:
64%

Az anyákat, apákat is kérdezhetnéd, mert a mi gyerekeinkről van szó akik épp kezdenék a saját életüket.

Nagyon nem mindegy hogyan és miért vezetnék be azt a sorkatonaságot.

Egy rövid, pár hetes "kiképzés" ami során csak pár alapvető ismeretre tesznek szert, megtanulják, hogy mit jelent parancsot kapni, teljesíteni, katonai életet élni, másokkal együtt lakni stb. stb - legalábbis kóstolót kapnak belőle - az nem lenne gond. Rengeteg nagy pofájú fiatal otthon élősködik a szülein, nulla tisztelettel feléjük (a szülők rontották el a nevelésüket) és azt hiszik minden körülöttük forog, nekik minden jár és tenniük nem kell érte semmit. Hogy kötelességeik nincsenek csak jogaik. Arra nagyon jó lenne, hogy egy kicsinykét ki legyenek billentve ebből az egocentrikus semmittevő helyzetükből és megtapasztalják a való világot még mielőtt elszúrják az életüket. Ahogy az jó dolog lenne ha minimális önvédelmi képességre szert tennének, amivel legalább felismernék azokat a helyzeteket amiknél el kell onnan azonnal menni vagy csírájában kell elfojtani, mielőtt bajba kerülnének és ezzel szúrnák el az életüket.

Az olyan sorkatonaságnak azonban amit most az EU-ban kezdenek szorgalmazni nem csak értelme nincsen, de az összes szülőnek tiltakoznia kell ellene és meg kell akadályoznia. Az kizárólag arra lenne jó, hogy az országon kívül egy másik nagyhatalom általunk soha semmire meg nem választott képviselői a mi gyerekeinket ágyútölteléknek használhassák és a nekik tetsző háborúba vezényelhessék megnyomorodni, meghalni.

A sorkatonaságról és annak módjáról, a katonáinkról csakis nekünk, ennek az országnak a lakóinak van joga dönteni. Majd mi magunk között ezt kibeszéljük ha kell és eldöntjük, hogy maradunk-e az önkéntes és fizetett katonaságnál, bevezetünk-e egy rövid általános "kiképzést" vagy akarunk-e sorkatonaságot.

HA már sorkatonaság, akkor viszont olyat, mint ami Izraelben van - hogy minden fiatalnak menni kell, fiúnak, lánynak egyformán. Jó lenne ezt tudatosítani a lila hajjal vergődő, habzó szájjal palesztinokat éltető liberális libákkal is (akik ott vannak a sorkatonaság támogatói között jelentős számban), hogy akkor nekik éppen úgy kötelező bevonulni, mint a férfiaknak. És nem a 18 évesekkel kezdődően, hanem először végezzék el a sorkatonaságot azok, akik megszavazzák! Nem úgy megy, hogy én már 25-30 éves vagyok, megszavazom, hogy MAJD az utánam jövők legyenek 1-2 évet sorkatonák és vigyék őket meghalni a frontra. Ha már az EP agyalói szerint sorkatonságot akarnak, akkor mutassanak jó példát azok akik kitalálják, megszavazzák és legelőször ők vonuljanak be, végezzék el és menjenek meghalni valami más ország máshol vívott háborújába, ne a gyerekeink!

máj. 28. 12:28
 5/20 anonim ***** válasza:
31%
Én nő vagyok, de mindig is az volt a véleményem, mint 4-esnek. Nevelő célzattal nagyon is visszahozhatnák, nőknek, férfiaknak egyaránt. Középiskola után egy tanévre. Egy csomó mindent tanulhatnának.
máj. 28. 12:33
 6/20 anonim ***** válasza:
79%
Támogatom, de csak ha az európai seregek élén Macron, Ursula és Weber menetel a biztos halálba!
máj. 28. 12:34
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem már nem érint, de a fiamat igen. Ez esetben valószínűleg mindent megtennék, hogy őt menekítsem és ki tudjon költözni egy olyan országba, ahol nem érhetik utol emiatt.
máj. 28. 12:55
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal elhaygnam az orszagot, elobb utobb haboruba fognak kuldeni
máj. 28. 13:11
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
En csak azt sajnalom, hogy mindig azok szivnak, akik tisztessegen eltek…
máj. 28. 13:12
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Incelek fenik a fogukat, hogy majd a sok nő megmarad nekik, akikből válogathatnak. Ja, ez nem az a rovat, bocsánat.
máj. 28. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!