Ha a bankszámlámra utalok kisebb pár tízezres összeget, és azt azonnal tovább utalom, bajom lehet belőle ?
Nincs jövedelmem a bankszámlámon , csak szoktam netről fizetni, vásárolni.
És ha teszek pénzt a kártyára, azt utána azonnal tovább utalom.
Ez nem gond, nem gyanús ugye ?
Senkit nem érdekel. Minden hónapban ez történik az emberek bankszámlájával, hogy pár százezer forintot utal rá a cégük munkabérként amit a többség szinte azonnal tovább is utal mert fizeti a számláit, hitelét.
Ha elkövettél valamit akkor még mindenképpen megnézik a számládat.
A bank alapvetően nem vizsgálja a számlára érkező pénz forrását, bár vannak kivételek (mint pl. szerencsejáték stb.), de alapvetően a bankot teljesen hidegen hagyja honnan és miért kapsz pénzt, vagy miből fizetsz be magadnak saját számlára pénzt. Pláne nem pár tízezer forintos nagyságrendben.
Semmi gyanús nincs benne hogy befizetsz a számládra pénzt, aztán továbbutalod vagy kártyával elköltöd.
Ha a saját számládon minimalizálni akarod a pénzmozgást, akkor annyit megtehetsz, hogy ha úgyis továbbutalnád a pénzt, akkor inkább egyből közvetlenül arra a számlára fizeted be, ahová egyébként is utalnád. Így a saját számlán nincs nyoma, ha bármikor téged vizsgálnak, ez nem látszik. De ez sem fontos egyébként, pár tízezer forintos nagyságrendben senkit nem érdekel.
Értem, akkor sem ha Tb mentességet igénylek, szociális alapon ?
Mert ott azt írtam a papírra , hogy 0 Ft van a bankszámlámon is .
#5 Ha csalsz akkor ezzel gondod lesz. De a bank nem fogja jelezni sehová, hogy volt pénzmozgás a számládon ha az nem terrorszervezettől jött vagy nem oda ment és nem érte el azt a határt - sok millió - amit már jelenteniük kellene.
Viszont ha valaki feljelent, mert szerinte nem is járna neked az igényelt támogatás akkor bekérhetik a számlaadataidat - csak bírósági végzésre - és abból lehet gondod ha nem tudod megmagyarázni.
Jogosult vagyok,szociálisan :).
Csak néha szoktam tenni pénzt a bankszámlámra .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!