Ha nem heteró versenyző nyer az Eurovízión, miért kell egyből azt mondani, hogy azért mert meleg?
A Svájci győzelem után egyből mennek a negatív kommentek, hogy azért nyert.
Akkor az Egyesült Királyság miért kapott 0 pontot a televotingban?
De ugyanez van, pl Ukrajnánál is, hiába az egyik legjobb volt, egyből a politikára hivatkoznak.
Oké 2 éve tényleg felülszavazták őket, de ez egy egyszeri szolidaritás volt, és amúgy sem ők rendezték utána a következőt.
De innentől, ha Ukrajna jó, mindig ráfogják, hogy szánalomból.
Miért nem képesek felfogni, ha valami jó, azért szavaznak rá?
Persze mindenkire találnak valamit, Loreen is, azért nyert persze, mert nem kékszemű szőke hajú svéd.
Véletlenül sem azért, mert kimagasló előadó a többihez képest!
Ilyennek kellene lennie manapság is:
https://www.youtube.com/watch?v=7RB8fIJbMbM
Negyedikek lettünk akkor.
A művészek és énekesek között mindig is felülreprezentáltak voltak az LMBTQ-emberek. Nem csoda, hogy egy dalversenyen is ez tükröződik vissza. Álomvilágban él aki ezen háborog.
Régen sem volt ez másképp. Az 1961-es luxemburgi győztesről - aki egy tiltott szerelmi kapcsolatról énekelt - utólag évekkel később derült ki, hogy meleg volt és a dala egy homoszexuális románcról szólt. De ennek ellenére azért túlzás azt mondani, hogy csak LMBTQ személyeknek van esélye nyerni.
#6 2015-2018 között egyik győztes versenyző sem volt LMBTQ-tag. (legalábbis egyikről sem tudni, hogy azok lennének) Ez nem csak egy, hanem zsinórban 4 egymás után.
A 2019-es győztes biszexuális volt ugyan, de az átlag TV nézőnek erről fogalma sem lehetett mert a produkciójából ez semennyire nem tükröződött vissza, így akár hetero is lehetett volna, nyert volna.
Loreent meg komolyan azt gondolod az befolyásolta a győzelmében, hogy arab származású?
#11 El kell keserítselek, de a felvétel után 4 évvel egy transznemű jelölt győzött (Dana International). Akkoriban ugyanúgy háborogtak ezen az emberek, mint ma.
Loreen az összes eurovíziót véve az egyik legnagyobb tehetség.
A srác előadása lenyűgöző volt, ha nem szoknyában csinálja végig, amit a pörgő kereken csinált és nem bohócnak öltöztetik, akkor is ő nyert volna.
Voltak gyenge győztesek is, amikor jellegtelen dalok voltak, pl mikor Azerbajdzsán győzött.
Ritka, hogy a dal és az előadó is szuper.
Ez a srác konkrétan élőben jobban énekelt, mint ami a klipben van.
Ehhez képest mások egy tucatdallamot sem tudnak tisztán kiénekelni.
A horvát induló, akit magasztalnak egy tucat semmi, a refrénjét nagyon hasonló más dalokhoz.
Kb holnapra el is felejted, de Loreent, vagy Marija Serifovicot sosem fogod elfelejteni, ahogy ezt a srácot se, aki most nyert.
Én úgy tudom a svájci énekes nem meleg, hanem non-binary.
Egyébként az élőadás közben oldalt a chat ablakban állandóan "Ukrajna", "Izrael" és "Palestine" kommentek röpködtek, meg dinnyés emojik amik szintúgy az utóbbi ország felszabadítását szimbolizálták. Végig. Az egész műsor alatt függetlenül attól éppen melyi ország szerepel a képernyőn. Ráadásul ha a műsoridő alatt szünetet tartottam és másik youtube videót nyitottam meg, kidobott nekem olyan reklámokat, hogy légyszi szavazz Izraelre... Tényleg olyan légből kapott gondolat lenne, hogy az Eurovíziót átitatja az aktuálpolitika? Vajon Hollandiát miért zárták ki műsoridő alatt? Ilyen tudtommal soha azelőtt nem fordult elő.
Nézted amúgy a döntőt, legfőképp a szavazást a végén?
Évek óta tendencia, hogy a "szakmai" zsűri, akiknek ugye a szavazata 50%-ot számít, kiválaszt valami rém gyenge, de legalább LMBT/kisebbségi előadó által előadott dalt, és agyba-főbe upvote-olja. Ez idén olyan szinten elharapózott, hogy gyakorlatilag 1-2 ország volt a közel 40-ből, amelyik nem Svájcnak adta a max pontot.
Hogy ennek mi az oka, az sosem derült ki: sosincs semmilyen szakmai indoklás, kézzel fogható szempont, ami alapján megmagyaráznák, miért adott dalt nyomták át.
Ezért volt felháborodva rengeteg ember, mert a közönségnek egyértelműen nem ez a produkció volt a kedvence (ez konkrétan 5. lett a közönségszavazáson, Horvátország, Izrael, Ukrajna és Franciaország is előzte), hanem a horvát előadó (akinek amúgy szakmailag, szórakoztató-faktorát tekintve is nagyságrendekkel jobb volt a produkciója), mégis a svájci nyert, mert akkora előnyt kapott a zsűritől, amit az üldözői nem tudtak behozni.
És ez évek óta probléma, idejét se tudom mikor nyert utoljára az a dal, amit a nézők a legjobbnak gondoltak. Tavaly is ugyanez volt, a finn bohóc csávó volt a közönségkedvenc, de a svéd csaj nyert a dögunalmas dalával, mert a zsűri azt nyomta fel.
És emiatt sokan, teljesen jogosan, kérdőjelezik meg hogy mi értelme az egész versenynek, szavazásnak, ha az obskúrus, kézzel nem fogható dolgok alapján döntő arctalan "zsűri" úgyis lezsírozza előre ki nyer. Sokaknak (nekem is) az a véleménye, hogy a zsűri szavazatokat jelentősen redukálni kéne, de legjobb lenne teljesen eliminálni, mert igazságtalan tőle a verseny, hogy 50%-ot számít.
#13 Hát, kedves kérdező, nagyon nem értünk egyet. A mostani svájci győztes annyira semmilyen volt, hogy 5 perccel a produkciója után arra se emlékeztem hogy volt, és csak amiatt maradt meg mindenkiben, mert úgy nyert hogy nem neki kellett volna. :D Tipikusan egy béna, lassú, jellegtelen tucat dal, minden Eurovízión van 4-5 ilyen, na ezek azok akikre a kutya se emlékszik.
A horvát srác ellenben rohadt jó dalt rakott le az asztalra, nyilván nem egy Michael Jackson szintű énektehetség, de szórakoztató, ütős, vicces produkció volt, pont mint tavaly a finn gyerek (akik szintén a zsűri miatt nem nyert, a közönségszavazást ő is vitte volna).
Loreen tavalyi dala szintén egy nagy nulla volt, borzasztó gagyi és jellegtelen, még az első győzelménél az Euphoriára rá lehet fogni hogy jó dal, bár az se egy nagy eresztés.
Maradjunk annyiban, hogy elég sok döntőt láttam már, de a Lordiig kell visszamennem, ha azt akarom nézni mikor nyert legutóbb az akinek kellett volna.
Akkor leírom azoknak, akik nem értik, hogyan történik a zsűri pontozása.
Minden országban a, zsűrit 5 fő alkotja.Őket betűvel jelölik A, B, C, D, E).
Nekik az a feladatuk, hogy a döntős 25 országot rangsorolják, tehát 1-25ig egyenként minden tag felállít egy sorrendet, az első 10 helyezett kap pontot.
Mikor ez megvan, az 5 ember pontjait összeadják, és így jön ki az adott ország zsűri pontjai, tehát az fogja kapni a legtöbb pontot, aki 5 ember átlagából a legtöbb pontot kapta.
Tehát nem leülnek egy asztal mögé és 10 perc beszélgetéssel közösen döntik el ki hány pontot kapjon.
Az már egyéni ízlés kinek mi tetszik.
Számomra a horvát dal olyan semmilyen, főleg a refrén.
A győztes dal előadó főleg a színpadi produkcióval nyert.
Illetve maga a dal sem egy egyszerű gagyi dallam, amit ismételgetnek párszor, hanem több műfaj keveréke.
A szakmai zsűri szakmailag is értékel, nem csak hangzás alapján, ez a lényeg, hogy ők nem csak laikusként, hallás után pontoznak.
“Akkor leírom azoknak, akik nem értik, hogyan történik a zsűri pontozása.
Minden országban a, zsűrit 5 fő alkotja.Őket betűvel jelölik A, B, C, D, E).”
Ok, akkor már a legelső válaszban is jól ítéltem meg, rettentő naív vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!