Van arra lehetőség, hogy június 9-én szavazni tudjak Budapesten átjelentkezéssel, úgy, hogy nincs budapesti lakcímem?
Van rá lehetőséged.
EP választásra bárhova átjelentkezhetsz, 2024. május 31-én 16 óra a határidő.
[link] ← ha ezek bármelyikével élni tudsz, akkor a 2-es válaszban (17:44) adott elérhetőséget használva, online is át tudsz jelentkezni.
Egyébként, itt vannak a választási irodák elérhetőségei: [link]
// 4-es válasz írója! (17:47) EP választás a kérdés, úgyhogy az általad írt, az önkormányzati választásra vonatkozó feltétel nem érinti a kérdező szándékát.
// 5-ös válasz írója (17:51) Önkormányzati választáson átjelentkezéssel nem szavazhat, mert 2024. február 11-én sehol sem volt bejelentett tartózkodási hely címe.
Egyébként, a három országos választás közül éppen az nem lesz, amiről írtál. Országgyűlési képviselő választáson van, hogy a lakóhelycímtől és tartózkodási hely címtől is eltérő, bármelyik választókerületbe át lehet jelentkezni, és aki ott szavaz, a lakóhelycíme szerinti egyéni jelölt listára szavazhat.
Önkormányzati választáson, aki nem a lakóhelycíme szerinti helyen kíván szavazni, csak a tartózkodási hely címe szerinti helyre jelentkezhet át, oda is csak akkor, ha a tartózkodási hely címe a választás kitűzését megelőző 30. napon be volt jelentve és a választáskor is érvényes. Aki tartózkodási helyre sikeresen átjelentkezett, a tartózkodási hely szerinti önkormányzati jelöltekre szavazhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!