Volna mód a nácizmus és a kommunizmus ötvözésére?
A tömegek megmozgatasára, mindkét eszme felemelő tényezőinek kiválasztására. Alapvetően a fasizmus a kommunizmussal szemben áll, mégis vannak közös pontok.
Szerintem ezzel lehetne manapság egy szuperhatalmat kialakítani ami mind a nemzetet, mind a liberalista szabad szellemet kielégítené, ezzel végletekig feszítve a közömbös, elkényelmesedett gazdagok és a tenni fejlődni akaró kizsigerelt emberek közötti ellentétet.
"Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.
És vigasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét"
Sokan úgy beszélnek a két ideológiáról mint két ellentétes dologról, pedig lényegében ugyan azt csinálták.
Kerestek egy közös ellenséget akit ki lehet fosztani és rabszolgává tenni (zsidó/kulák)
Mind a kettő ideológia militáns, centralizált, ellenzéket elnyomja, a szólásszabadságot korlátozza.
Gazdaságilag mind a kettő szociális berendezkedésű.
Szerintem ez a két xx. századi ideológia ugyan azon érme két oldala.
Szerintem pontosan ez folyik most itthon.
Ha nézed, megmaradt a javak újraosztàsa, a propaganda pedig olyan eszméket pörget, mint kisbaràtunk 34ben.
“Szerintem ez a két xx. századi ideológia ugyan azon érme két oldala.”
Mert politikai írástudatlan vagy. A kommunizmus szabadságpárti és egyenlőségpárti, a széljobb nem igazán. A megvalósult fasiszta diktatúrák (SZU, “””kommunista blokk”””) nem tartalmazott semmi kommunisztikus elemet a vörös rongyokon kívül.
Igen, egyenlő vagy ha nem főnemses vagy kulák leszármazott vagy.
A Szovjet Unióban az ukránok mellett több másik kissebbséget is írtottak, voltak olyan plakátok amelyek a kannibalizmus ellen szólaltak fel. Ez aztán a szabadság és az egyenlőség.
Meg amikor jöttek a tankok 56-ban, azt is a szabadság és egyenlőség jegyében tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!